• BIST 9516.19
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Ege Denizi'nde sığınmacıları taşıyan tekne battı: 21 ölü

Ege Denizi'nde sığınmacıları taşıyan tekne battı: 21 ölü
Son 24 saat içerisinde Midilli ve Samos adalarının açıklarında peş peşe yaşanan deniz facialarında 21 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Hava koşulların ağırlaşmasıyla Ege sularında sığınmacı dramı daha da ağırlaşıyor. Yunanistan sahil güvenlik birimleri, son 24 saat içerisinde Midilli ve Samos adalarının açıklarında peş peşe yaşanan deniz facialarında 21 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Yetkililerin verdikleri bilgiye göre, şimdiye kadar aralarında küçük çocukların da bulunduğu 21 kişinin cesedinin sudan çıkarıldı ya da karaya vurdu, kayıp olduğu belirtilen onlarca kişinin aramasına da devam ediliyor.Açıklamaya göre, bu süre içinde kurtarılan 242 sığınmacı ise Midilli'de bulunan kamplara yerleştirildi, ancak şimdiye kadar kayıp olanların tam sayısı tespit edilemedi. Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, akraba ve tanıdıklarını bulamayanların ifadelerine göre kayıp sayısının 100’ü aşabileceğinden endişe edildiğini söyledi.

Sulardan toplanarak karaya çıkarılan 15 çocuk Midilli’nin çocuk hastanesine kaldırıldı, 3 çocuk ise yoğun bakım için C130 askeri uçak ile Atina’ya gönderildi.

Aramaya katılan Yunanistan Deniz Jandarma Kuvvetleri ve Frontex’in yanı sıra gönüllülerle balıkçılar hızı giderek artan rüzgârlarla mücadele edip dalgaların arasından yarı baygın durumda olan sığınmacıları karaya çıkarmak ve onları hayatta tutabilmek için insanüstü çabalar sarf ettiler.

Agathonisi’de yaşlı bir kadında iki küçük çocuğun cesedi karaya vurdu, denizden çıkarılan başka bir çocuk ise suni teneffüsle tekrar hayata getirilebildi. Posidonio’da genç bir erkek ile iki bebeğin cesetleri denizden çıkarıldı. Ayios Konstantinos’da ise beş yaşında bir kız çocuğu ölü olarak çıkarıldı, iki kişi ise kayıp.

Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, Salı gününden bu yana Midilli, Samos, Kos ve Sakız Adaları civarında cereyan 20 değişik vakada 925 sığınmacının sağ olarak karaya çıkarıldığını söylediler.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim