• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Efsane sona erdi

Efsane sona erdi
Son şampiyon İspanya, Şili'ye 2-0 yenilerek 2014 FIFA Dünya Kupası'na veda etti


Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında, grubun açılış karşılaşmasında Hollanda'ya 5-1 gibi şok bir skorla mağlup olan İspanya, Şili ile karşılaştı. İspanya, bu maçı kazanıp ilk maçtaki mağlubiyeti affettirmek için sahaya çıktı. Şili ise İspanya'ya karşısında galibiyet ya da beraberlik aldığı takdirde gruptan çıkmayı garantileyecekti. 

Maç hızlı başladı ve her iki takım da rakip kaleye ataklarını gerçekleştirdi. Ancak İspanya yine beklenen oyunu sahaya yansıtamadı. Şili, daha etkili ataklar gerçekleştirdi. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde İspanya'da orta alanda Xabi Alonso pas hatası yaptı. Araya girip topu kapan isim Arturo Vidal topu sürdükten sonra ara pasını gönderdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Alexis Sanchez uygun açısı olmasına hemen yanındaki takım arkadaşı Eduardo Vargas'a pasını aktardı. Eduardo Vargas Iker Casillas'tan sıyrılıp Sergio Ramos'un yanından topu ağlarla buluşturdu ve Şili'yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu gol herkesi bir kez daha şaşırttı. 

İspanya'nın bu golden sonra daha atak oynanması beklenirken tam tersi oldu ve Şili atkalarını kaldığı yerden sürdürdü. Dakikalar 43'ü gösterdiğinde Şili takımı ceza sahasının dışında sağ çaprazda serbest atış kazandı. Topun başına geçen Alexis Sanchez sağ ayakla barajın üstünden şutunu gönderdi. İspanya kalecisi Iker Casillas topu kurtarmayı başardı. Ancak Iker Casillas'tan seken top Charles Aranguiz'in önünde kaldı. Charles Aranguiz sağ ayakla düzgün bir vuruşla dengesiz yakalanan Iker Casillas'ın yanından topu ağlarla buluşturdu: 0-2. İlk yarı bu skorla sona erdi. 

İkinci yarıda İspanya dağınık bir futbol oynadı. Şili kalesine daha sık gelmeye başlasa da aradıkları golleri bir türlü bulamadılar. Şili ise ilk yarıdaki kadar olmasa da ataklarını sürdürdü. Ancak ikinci 45'te gol sesi çıkmadı ve Şili, son 2 Avrupa Şampiyonası ve son Dünya Kupası'nı kazanan İspanya'yı 2-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi. Bu skorla İspanya ve Avustralya, Dünya Kupası'na erken veda etti. Hollanda ile Şili gruptan çıkmayı garantileyen ilk takımlar oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim