• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Efsane Başkan İçin 3 Ayrı Tören

Efsane Başkan İçin 3 Ayrı Tören
Manisa'nın efsane belediye başkanlarından olan ve dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden 84 yaşındaki Ertuğrul Dayıoğlu, bugün düzenlenen 3 ayrı törenin...

Manisa'nın efsane belediye başkanlarından olan ve dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden 84 yaşındaki Ertuğrul Dayıoğlu, bugün düzenlenen 3 ayrı törenin ardından dualar eşliğinde toprağa verildi. Ertuğrul Dayıoğlu'nun eşi Hesna Dayıoğlu cenaze namazında saf tutarak eşine son görevini yerine getirdi.

Manisa'da Adalet Partisinden 1973-1978 ve Anavatan Partisinden 1984-1989 yılları arasında 2 kez Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Av. Ertuğrul Dayıoğlu önceki gün rahatsızlanarak kaldırıldığı özel bir hastanede dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti. Dayıoğlu için bugün ilk tören mensubu bulunduğu Manisa Barosu tarafından Manisa Adliyesinde gerçekleştirildi. Dayıoğlu'nun naaşı meslektaşlarının omzunda Manisa Adliyesi bahçesine getirildi. Baro Başkanı Av. Ali Arslan Ertuğrul Dayıoğlu'nun eşi Hesna Dayıoğlu'na taziyelerini iletirken Manisa Adliyesinin bahçesinde duygu dolu anlar yaşandı. Baro Başkanı Ali Arslan Dayıoğlu'nun sevecen ve babacan tavırlarıyla herkesin gönlünde taht kuran biri olduğunu ifade etti. Manisa Adliyesindeki törende eşinin tabutuna sarılan Hesna Dayıoğlu ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Dayıoğlu'nun naaşı Manisa Barosundaki törenin ardından 2 ayrı dönem belediye başkanlığı yaptığı Manisa Belediyesi eski hizmet binası olan Manisa Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önüne getirildi. Burada düzenlenen törende Dayıoğlu'nun eşi Hesna Dayıoğlu çocukları ve torunlarıyla birlikte taziyeleri kabul etti. Hesna Dayıoğlu'nun oldukça bitkin olduğu gözlemlenirken ayakta durmakta zorlanan Hesna Dayıoğlu'nu kızları ve torunları teselli etti.

Burada yapılan törene Manisa Vali Vekili Yakup Tat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir, Ahmet Songüler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, daire müdürleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan ve Dayıoğlu'nun özgeçmişinin okunmasıyla devam eden törende Ertuğrul Dayıoğlu'nun kızı Ece Dayıoğlu çocukluğunun geçtiği Manisa Belediyesi önünde babası için düzenlenen törene katılanlara teşekkür ederken duygularını ifade etmekte zorlandığını söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan Ece Dayıoğlu babasının tam anlamıyla bir Manisa sevdalısı olduğunu belirtti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Manisa'nın çok önemli bir şahsiyetini kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, ilkokuldayken Dayıoğlu ile olan bir anısını anlatarak Dayıoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Manisa'da iki dönem belediye başkanlığı yapan ve Manisa'ya sayısız hizmetleri olan ve toplumun her kesimi tarafından sevilen bir ismi kaybetmenin derin acısını yaşadıklarını anlattı.

Hüseyin Köroğlu tarafından yaptırılan duanın ardından Ertuğrul Dayıoğlu'nun cenazesi Hatuniye Camiine kadar omuzlarda taşındı.

Hatuniye Camiinde düzenlenen cenaze törenine Manisa Vali Vekili Yakup Tat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, siyasi parti temsilcileri, eski belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları, daire müdürleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ertuğrul Dayıoğlu'nun eşi Hesna Dayıoğlu ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de cenaze namazında saf tutarak Dayıoğlu'na son görevlerini yerine getirdi.

Hatuniye Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ertuğrul Dayıoğlu Çatal Mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Efsane Başkan İçin 3 Ayrı Tören

Efsane Başkan İçin 3 Ayrı Tören

Efsane Başkan İçin 3 Ayrı Tören

Efsane Başkan İçin 3 Ayrı Tören

Efsane Başkan İçin 3 Ayrı Tören

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim