• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Edirne’de Toprağa İlk Kazma 4 Ay Sonra Vurulacak

Edirne’de Toprağa İlk Kazma 4 Ay Sonra Vurulacak
EDİRNE (İHA) – Edirne Belediye Başkanı Gürkan, düzenlenen referandumun ardından kentte alt yapı çalışmalarına 4 ay sonra başlayacaklarını söyledi.

EDİRNE (İHA) – Edirne Belediye Başkanı Gürkan, düzenlenen referandumun ardından kentte alt yapı çalışmalarına 4 ay sonra başlayacaklarını söyledi.

Edirne Belediye Başkanlığı'nın, İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?" sorusuna Edirneliler, "Evet" dedi. Gerçekleştirilen referandumda en çok oy ise Şükrüpaşa Mahallesi'nde kullanıldı.

10 Ocak Pazar günü düzenlenen referandumda Edirneliler, kent merkezine kurulan 27 sandıkta saat 09.30 ile 17.00 saatleri arasında oylarını kullandı. Sabahın erken saatlerinde bağlı bulundukları muhtarlıklara gelen vatandaşlar, "İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?" sorusuna "Evet" veya "Hayır" seçeneklerini işaretleyerek, altyapı sorunlarının ne şekilde çözüleceği konusunda söz sahibi oldu. Oylar, her mahallede muhtarlar tarafından sayılarak, tutanak tutuldu.

EN ÇOK OY ŞÜKRÜPAŞA MAHALLESİNDE KULLANILDI

Referanduma en çok katılım ise Şükrüpaşa mahallesinde oldu. 21 bin 838 oyun kullanıldığı Şükrüpaşa mahallesinde 21 bin 569 "Evet', 72 "Hayır" cevabı çıktı, 197 oy ise geçersiz sayıldı.

Öte yandan 24 mahalleye kurulan 27 sandıkta toplamda 61 bin 228 oy kullanıldı. Sandıktan 60 bin 226 "Evet" oyuna karşılık 630 "Hayır" oyu çıktı. 372 oy ise, geçersiz sayıldı.

GÜRKAN, EDİRNE HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

10 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen referandumun ardından Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, referanduma katılımın oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Referanduma gösterdikleri katılımdan dolayı Edirne halkına teşekkür eden Başkan Gürkan, "Edirne'de ilk kez bir referandum gerçekleştirildi. Ortaya çıkan sonuçlar memnuniyet vericidir. Edirnelilere, şükranlarımı sunuyorum. Bu aynı zamanda bir güven oylamasıdır. Edirne halkı 30 Mart 2014 yerel yönetimlerde seçmiş olduğu başkana ve meclisine sahip çıktığını bir kez daha kararlılıkla ortaya koymuştur" diye konuştu.

Yapılacak olan altyapı çalışmaları sırasında 7'den 70'e her bireyin sıkıntı çekeceğini ifade eden Gürkan, "Bu yüzden gerçekleştirdiğimiz referandumda herkesin söz sahibi olmasını istedik. Mahallelere seçmen listeleri koymadık, kimlik sormadık. Referandumun özgür bir ortamda gerçekleştirilmesini istedik. Birçok kişinin kaçtığı altyapıyı ısrarla yapmak için halktan yetki istedik. Elimizi, gövdemizi, her şeyimizi taşın altına koyduk, görevden kaçmadık. Çok zor olacağını bile bile talip olduk. Resmi bir referandum değil evet, ancak biz halktan aldığımız yetki ile siyasi, vicdani ve ahlaki olarak bir sorumluluk üstlendik" diye konuştu.

Referandumda "Hayır" oylarının oldukça az olduğuna değinen Gürkan, "Evet oylarının yüksek olması bizi memnun etti. Ama asıl bizi sevindiren "Hayır'ların az olması. Çünkü bu sonuç bize gösteriyor ki halk altyapıdan kaynaklanan sorunlardan dolayı sıkıntı çekmekten bıkmış ve bu sorunların bir şekilde çözülmesini istiyor" dedi.

"21 AYIN 15 AYI PROJELERİ HAZIRLAMAKLA GEÇTİ"

Göreve geldikleri ilk günden itibaren altyapıda yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak adına çalışmalara başladıklarını dile getiren Gürkan, "Görevde olduğumuz 21 ayın 15 ayını bu projeleri hazırlamakla geçirdik. Projeler tek tek defalarca incelendi. Bundan sonraki süreçte de projeleri halka anlatarak, projelerin gerçekleştirilme sürecine de halkı dahil edeceğiz. Projelerin nasıl uygulanacağını, hangi yöntemlerle, nerelerde yapılacağını ayrıntılarıyla vatandaşa anlatacağız. Mahalle toplantıları düzenleyerek, vatandaşın yaşanan sürecin içinde yer almasını sağlayacağız. Bir bilgi eksikliğine ve bilgi kirliliğine fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

İller Bankası ile yaptıkları görüşmeleri hızlandırdıklarını dile getiren Gürkan, "Tahminen 4 ay sonra çalışmalara başlayacağız. TREDAŞ, TEİAŞ, Türk Telekom gibi firmalarla da görüşmelere başladık, Edirne'de gelecekte yapmayı planladıkları altyapı çalışmalarını istedik. Yapacağımız çalışmalarda, bu kurumların gelecekte yapmayı planladıkları çalışmalar için boş boru diye tabir edilen boruları yeraltına döşeyerek çok acil bir durum olmadıkça Edirne'nin kazılmasına bir daha izin vermeyeceğiz" dedi.

Edirne’de Toprağa İlk Kazma 4 Ay Sonra Vurulacak

Edirne’de Toprağa İlk Kazma 4 Ay Sonra Vurulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim