• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Edirne’de ‘Kakava ateşi’ havadan görüntülendi

Edirne’de ‘Kakava ateşi’ havadan görüntülendi
Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen yurtiçi ve yurtdışından on binlerce turistin katılımıyla gerçekleştirilen Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nde...

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen yurtiçi ve yurtdışından on binlerce turistin katılımıyla gerçekleştirilen Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nde kakava ateşinin yakılması havadan görüntülendi.

2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine giren ve her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan, baharın müjdesi Kakava Hıdırellez Şenlikleri, korona virüs salgını nedeniyle 2 yıldır sembolik olarak kutlanıyordu. Normalleşme dönemiyle birlikte bu yıl ise, daha coşkulu ve daha kalabalık şekilde kutlanmaya başladı.

Tüm zamanların rekoru kırıldı

Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Yunanistan ile Bulgaristan başta olmak üzere birçok ülkeden Edirne'ye gelen on binlerce ziyaretçi Kakava ateşinin yakılmasına saatler kala ateşin yakılacağı Sarayiçi'ne akın etti. 100 bine yakın ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen şenlikte tüm zamanların rekoru kırıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve protokol üyelerinin, hazırlanan dev ateşi yakmasıyla başlayan şenliklerde baharın gelişi doyasıya kutlandı.

"Ortaya birbirinden renkli görüntüler çıktı"

Edirneli vatandaşların yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinden ve birçok ülkeden Edirne'ye gelen on binlerce kişinin 9/8 roman havaları eşliğinde saatlerce sürünce eğlenceleri ortaya birbirinden renkli görüntüler çıkardı. Roman vatandaşların giydiği rengarenk kıyafetler ilgi odağı oldu. Müziğin ritmine kendilerini kaptıran vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

"Kakava demek sadece Türkiye değil, bütün insanlık demektir"

Edirne Valisi Ekrem Canalp konuşmasında, Kakava'nın 2017 yılından bu yana Unesco'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası olduğunu ve bugün tüm izleyicilerin bu kültürel mirasa sahip çıktığını söyledi. Vali Canalp, "Kakava demek havadaki coşkuyu heyecanı hissedebilmek demek. Kakava sadece Edirne, Trakya ve Türkiye demek değil, bütün insanlık demektir. Kırkpınar gibi on yıllar boyunca Kakava heyecanının bir parçası olmaya devam edeceğiz" dedi.

Ateşin üzerinden atladılar

Kakava ateşinin kor halini almasının ardından yüzlerce kişi ateşin üzerinden atlamak için sıraya girdi. Ardından vatandaşlar tek tek ateşin üzerinden atlayıp gönüllerince eğlendi. Kakava ateşinin yakılması havadan görüntülendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim