• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Edirne Valisi Şahin’e Hem Teşekkür Hem De Veda

Edirne Valisi Şahin’e Hem Teşekkür Hem De Veda
Yeni hizmet binasının yapımındaki katkılarından dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Vali Dursun Ali Şahin'e teşekkür ve...

Yeni hizmet binasının yapımındaki katkılarından dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Vali Dursun Ali Şahin'e teşekkür ve veda programı düzenlendi.

Programda Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı'ya başarı belgesini, İl Müdürü Sarı da Vali Şahin'e plaket ve hediyesini takdim etti. Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dr. Muhammet Öztürk rahatsızlığı sebebiyle katılamazken, plaketi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş'e takdim edildi. Binanın yapım aşamalarında destek veren Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, binanın projesini hazırlayan Mimar Mehmet Çapoğlu, binayı inşa eden Bazyol İnşaatın Müteahhidi Nesim İba'ya plaketlerini de Vali Şahin takdim etti.

'Geçmişe kısa bir yolculuk" adlı slayt gösterisinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı konuştu. Sarı, "Sayın valim sizi tanıdığım ilk günden beri sizinle "İmkansız diye bir şey yoktur" anlayışıyla çalıştık. Sizden 3 T kuralını, tarım, ticaret ve turizm serhat şehrimiz Edirne'de nasıl hayata geçirildiğini, sizden sayamayacağım kadar çok şey öğrendim. Tarım alanında büyük destek sağladınız. 8 aylık kısa bir sürede yeni binamıza kavuşturdunuz. Edirne'de farkındalık oluşturdunuz. Edirne'mize yaptığınız hizmetlerden dolayı minnettarız. Bundan sonra ki yaşamınızda tüm sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu ve uzun yıllar dilerim" dedi.

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk de, "Edirne'ye, kuruma ve sektöre yakışır binada toplantıyı yapmaktan mutluluk duyuyorum. Bilindiği gibi, tarım ve hayvancılık sektörü, Edirne'nin en büyük, en güçlü, en dinamik sektörüdür. Bu sektöre de hizmet veren il müdürlüğümüzün daha önceki binasının yetersizliği malumunuzdur. Tarım İl Müdürümüz göreve geldikten sonra bu yetersizliğin tespiti sonucunda yeni binanın ihtiyacıyla ilgili gerekli girişimlerde bulundu. Bu binanın yapılması konusunda değerli Valimiz Dursun Ali Şahin'in ciddi katkıları var. Hatta kendisi olamasaydı bu binanın varlığına kavuşamazdık. Sayın valimize ve katkı sunan emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İl Müdürlüğümüzün yönetici ve personelinin yeni binada çok güzel hizmetler vereceği umuduyla hayırlısı olsun" şeklinde konuştu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, programda yaptığı konuşmada, "400 kişilik salonun üçte ikisinden fazlası dolu ve böyle bir şey beklemiyordum. Çok duygulandığımı da ifade edeyim. Azmin elinden kurtuluş yoktur. Döner koltukları ehline bırakmak lazım. Azmedince oluyor. İsteyince oluyor. Bahane aramamak lazım. Bir şeyin nasıl yapılmayacağını değil, nasıl yapılacağını bilmek, onu konuşmak lazım. Menfiden yola çıkan yolda kalır. Müspetten yola çıkarsan hedef alırsın. Bir şiirde geçer ya, "Çatık kaş, hükümet dedikleri zat'. Artık o dönem bitti, o tarihe gömüldü. Ne anlatayım bilemiyorum. Çok duygulandım. Neticede istenince oluyor. Tarım Müdürlüğümüzü ziyaretimde mühendislerin ayakta olduğunu görünce üzüldüm. Bir mühendisin yetişmesi kolay mı? Sen oku oku, Edirne gibi güzel bir yere atandım diye sevinerek gel, oturmaya veya bir arkadaşı geldiğinde oturacak sandalyesi olmasın. Olur mu? Ama iş lafa gelince mangalda kül yok. Tarım bölgesiyiz, o tarım bölgesine hizmet eden insanlara moral olacak bir şey vermek lazım. Arkadaki bina da güzel ama küçük. Yeni binanın üçte biri kadar. 180'e yakın personel var ve oturacak yeri yoktu. Proje çizen arkadaşlar çok gayret etti. Bu hepimizin Dursun Ali Şahin'in değil. Adınızı zor adam, adımızı yokuş adam koymamak lazım. Yokuş adam olacaksanız o görevi ifa etmeyin, tavsiyem odur. Üç T Edirne'nin; tarım, ticaret ve turizmi. İşi takip etmek ve talep etmek. Takip edilmeyen iş rafa kaldırılmıştır. 39 yıldır öğreniyorum. Neticeye ulaşmak lazım. Tarım bölgesi diyoruz, laboratuar işlerini Çanakkale'ye İstanbul'a gönderiyoruz. 4 kapının harıl harıl işlediği yerde tarımla ilgili şeyleri İzmir'e, İstanbul'a gönderiyoruz, sonuçlar geldikten sonra işlem yapıyoruz. Bir taşla iki kuş vuruldu. Laboratuarda sanırım Ocak ayında buraya taşınacak. Yeni alet edevatlar alınacak. Arkasında laboratuarı birbirine sırt sırta vermiş değmeyin Edirne'nin keyfine. Ben de sizlinle kalabalık ortamda heyecanlanmış durumdayım. Vefa duygusu farklıymış. Değerli arkadaşlarıma müteşekkirim. Değerli bakanımız gelemedi ama açılışta güzel bir törenle açılış yapılır. Açılışa değer bir yerdir. 8 ayda yapıldı. İnsanoğlu isteyince olmayacak bir şey yok. Emniyet binası da önümüzdeki yıl yetişecek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün binası da 2017'de bitmiş olacak. İş-Kur'un binası ihaleye çıkacak. O da 2017'nin başında bitmiş olacak. Resmi daireler kendi benliğini bulmuş olacak" dedi.

Vali Dursun Ali Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı'ya başarı belgesini, İl Müdürü Sarı da Vali Şahin'e plaket ve hediyesini takdim etti. Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dr. Muhammet Öztürk rahatsızlığı nedeniyle katılamazken plaketi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş'e takdim edildi. Binanın yapım aşamalarında destek veren Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, binanın projesini hazırlayan Mimar Mehmet Çapoğlu, binayı inşa eden Bazyol İnşaatın Müteahhidi Nesim İba'ya plaketlerini de Vali Şahin takdim etti.

Edirne Valisi Şahin’e Hem Teşekkür Hem De Veda

Edirne Valisi Şahin’e Hem Teşekkür Hem De Veda

Edirne Valisi Şahin’e Hem Teşekkür Hem De Veda

Edirne Valisi Şahin’e Hem Teşekkür Hem De Veda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim