• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, "Demokratik bir ülkenin en vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, "Demokratik bir ülkenin en vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız medyadır. Kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece, gündüz demeden, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ocak 1961'de gazetecilerin durumlarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Bayramı'nın, günümüzde Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna değinen Gürkan, "Kitlesel haberleşmede en önemli görevlerden birini yürüten gazetecilerin, halkı bilgilendirmek amacıyla verdiği mücadele takdire değerdir. Haber ve bilgi akışının kitlelere ulaştırılması konusunda çok önemli bir misyona sahip olan gazetecilerin çalışma şartlarının bir an önce iyileştirilmesi gerekmektedir. Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki, özgür basın Cumhuriyet'in ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biridir" diye konuştu.

Günümüzde gazetecilere yapılan baskılar ile tutuklu gazetecilerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Gürkan, "Gazetecilere yönelik baskıların olmadığı, haberlerin sansürlenmediği, gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı ceza almadığı, hapislerde yatmadığı; kısacası gazetecilerin sadece gerçekleri yansıtabildikleri; halkın daha çok gazete ve dergi okuyarak demokrasiye ve Cumhuriyete katkı sağladığı bir Türkiye diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim