• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Edirne 7’den 70’e Sandığa Gidecek

Edirne 7’den 70’e Sandığa Gidecek
EDİRNE (İHA) – Edirne, alt yapı çalışmaları için 10 Ocak tarihinde sandık başına gidecek.

EDİRNE (İHA) – Edirne, alt yapı çalışmaları için 10 Ocak tarihinde sandık başına gidecek.

Edirneliler, 24 mahallede muhtarlık binalarına koyulacak sandıklara giderek içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin tümüyle yenilenmesi, yağmur suyu toplama kanallarının yapılması ve arıtma tesisinin tümünün mü yoksa etap etap mı yapılmasına karar verecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Edirne'de yaşayan herkesin sandık başına gidebileceğini anlatan Gürkan, 7 yaşındaki kişinin de 70 yaşındaki kişinin de sandık başına gidebileceğini aktardı.

Başkan Gürkan, bir belediye başkanı için alt yapı çalışmalarının riskli olduğunu vurgulayarak, "İçme suyu şebekesinin yenilenmesi, kanalizasyon şebekesinin 52 kilometrelik kısmının korunarak kalan bölümünün tamamıyla yenilenmesi, 29 bin 900 metre olan yağmur suyu kanallarının toplam projelerine 29 kilometre yeni bir yağmur suyu hattı eklenmesine etap etap yapılması mı? dördünün birden mi yapılması için referanduma gideceğiz" dedi.

Alt yapı çalışmalarının uzun ve zahmetli bir iş olduğunu aktaran Gürkan, "Bir sokağı bir kere kazarak 40 yıl, 50 yıl bir daha kazmamak için bu işi temiz bir şekilde yapmak istiyoruz. Bu iş zor bir iş. Neredeyse 3 yıl sürecek bu iş. Kentimizin her yeri delik deşik olacak. Bütün yolları caddeleri kazacağız. Kaldırımlar darma dağın olacak. Biz bunu etap etap yapmak istiyoruz. Kentin en yüksek noktalarından başlayarak alçak kottaki bölgelere gelerek yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BİR İYİ HABER BİR DE KÖTÜ HABER VERDİ

TÜİK verilerine göre Edirne'nin kişi başına düşen atık toplama miktarında Türkiye'de birinci seçildiğini aktaran Gürkan, "Edirne'de kişi başına toplanan miktar 1.81 kilogram. Dünyada 1.2 kilogram. Bu durumda çevreye duyarlı olan Edirne halkını tebrik ediyorum" dedi.

Edirne'nin atık su arıtma konusunda sınıfta kaldığını vurgulayan Gürkan, "Atık su deşarjında Edirne'nin yıllık ortalaması kişi başı günlük olarak 151 litre. Biz bu atık suyun sadece yüzde 3'ünü arıtarak deşarj ediyoruz. Yüzde 97 hiçbir işleme tabi tutulmadan doğaya bırakılıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim