• BIST 9679.8
  • Altın 2488.098
  • Dolar 32.407
  • Euro 34.4282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Edebiyat Öğretmeni Birgül Erken, Bahamalar’da Türkiye rekoru kırdı

Edebiyat Öğretmeni Birgül Erken, Bahamalar’da Türkiye rekoru kırdı
Çanakkale Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapan Birgül Erken, Bahamalar’da düzenlenen Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda 3 dakika 22 saniye sualtında kalarak tek nefesle 77 metre derinliğe daldı ve Türkiye rekoru kırdı.

Bahamalar’da düzenlenen ve 21 ülkeden 46 sualtı sporcusunun katıldığı Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Birgül Erken, Türkiye rekoru kırdı. Çift Palet Sabit Ağırlık kategorisinde yarışan milli sporcu Erken, 3 dakika 22 saniye sualtında kalarak tek nefesle 77 metre derinliğe daldı.

Çanakkale Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapan Birgül Erken, ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi. Başarılı sporcu tüm girişimlerine rağmen Türkiye’den destek göremediğini tek sponsoru Carmed İlaç sayesinde Bahamalar’a gidebildiğini vurguladı.

EN DERİN DELİKTE REKOR DENEMESİ

Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre, Orta Amerika’da yer alan Bahamalar’da dünyanın en derin deniz deliklerinden biri olan 202 metre derinliğindeki Dean’s Blue Hole’de sualtı sporcularına yönelik bir yarışma düzenlendi. Yarışmaya Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Bahamalar, Barbados, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Güney Afrika, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kore, Meksika, Peru, Rusya, Slovenya, Şili, Tayvan, Tunus ve Yeni Zellanda’dan 46 sporcu katılıyor.

13 yıldır düzenlenen Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’na katılan Türk sporculardan olan Birgül Erken, Dean’s Blue Hole’ün gizemli mavisinde bir başarı elde etti. Türkiye’den destek bulamayan ve Carmed İlaç sponsorluğuna kendi imkanlarını ekleyerek yarışmaya katılan Birgül Erken, 77 metre derinliğe indi.

Tek nefesle iniş çıkış dahil 3 dakika 22 saniye sualtında kalan Birgül Erken, “Ülkemi dünya spor arenasında en iyi şekilde temsil etmeye çabalıyorum. Anterenmanlarımı hiç aksatmadan Mısır’da ve Türkiye’nin eşsiz maviliklerinde yaptım. Öğretmen kimliğimle çocuklara rol model olmaya çabalarken azimle çalışarak hayallerine kavuşabileceklerini anlatmayı amaçlıyorum” dedi.

TEK SPONSORU CARMED OLDU

Antrenman ve yarışma masrafları için gerekli sponsor arayışının sürdüğünü belirten Erken, yarışmaya kendi imkanlarıyla geldiğini söyledi.

Erken, “Bu turnuvada büyük başarılar yakalamak için çabaladım. Daha iyi derecelerin geleceğinin işaretlerini aldım. Bana destek olan tek firma Carmed’e çok teşekkür ederim. Sıkıntılara rağmen sporculara destek ve fırsat verildiğinde çok daha iyi dereceler elde edileceğine inanıyorum” diye konuştu.

birgul_eken_1-001.jpgbirgul_eken_2-001.jpgbirgul_eken_3-001.jpgbirgul_eken_4-001.jpgbirgul_eken_5-001.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim