• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Eczacılık fakültesi dekanları Meclis'te eczacı vekillere beklentilerini iletti

Eczacılık fakültesi dekanları Meclis'te eczacı vekillere beklentilerini iletti
Eczacı milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eczacılık fakültesi dekanlarıyla bir araya geldi.

Eczacı milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eczacılık fakültesi dekanlarıyla bir araya geldi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın davetiyle gerçekleştirilen toplantıda, dekanlar, yeni eczacılık fakültesinin açılmamasından, eczacılık fakültelerine girişte "taban sıralama" uygulamasının başlatılmasına, kontenjanların azaltılmasından mezuniyet sonrası "Mesleki Yeterlilik Sınavı" uygulamasına kadar eczacıların beklentilerini milletvekillerine iletti. Toplantı notlar ve yönetici özeti YÖK ve diğer ilgili kurumlara, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Eczacılık Fakültesi Dekanları, "Eczacılık Eğitimi ve Eczacılık Fakültelerinin Sorunları ve Çözüm Önerilerini" tartışmak üzere eczacı milletvekilleri ile TBMM'de bir toplantı gerçekleştirdi. AK Parti Malatya Milletvekili Eczacı Öznur Çalık'ın daveti ile yapılan toplantıya eczacı milletvekilleri AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Eroğlu, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve eczacılık fakültesi dekanları katıldı.

Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, eczacıların durumu, sorunları ve beklentileriyle ilgili bir sunum yaptı. Gümüşel, sunumda dekanların beklentilerini dile getirdi ve eczacı milletvekillerinin desteğini istedi. Gümüşel beklentilerini şu şekilde sıraladı: "Yeni eczacılık fakültesi açılmaması, Eczacılık fakültelerine girişte "taban sıralama" uygulamasının başlatılması, Kontenjanların azaltılması, Yeni açılacak eczacılık fakültelerine eğitime başlamadan önce gerekli olan asgari koşulları gerçekleştirmeden öğrenci alınmaması, Mezuniyet sonrası "Mesleki Yeterlilik Sınavı" uygulamasına başlamak için çalışma başlatılması, Yeni açılmış eczacılık fakültelerine öğretim üyesi ve doktora yapanlara TEB'in desteğinin sağlanması ile bu fakültelerin öğretim elemanı kadro sayısının hızla güçlendirilmesi."

YENİ FAKÜLTE AÇILMAYACAK

Sunum sonrası yapılan konuşmaların ardından YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komşuoğlu, YÖK'ün yeni eczacılık fakültesi açılmasını istemediğini, öğrenci kontenjanlarının artırılmayacağını ve eczacılık fakültelerine taban sıralama uygulamasının getirilmesi için çalışmalar yapıldığını ifade etti. TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, yeni kurulmuş eczacılık fakültelerinin öğretim elemanı sayısını güçlendirmek için Dekanlar Konseyi ile çalışma yapacaklarını bildirdi.

Toplantının başkanlığını yapan Milletvekili Eczacı Öznur Çalık, mezuniyet sonrası "Mesleki Yeterlilik Sınavı" uygulamasının öncelikle kanun gerektirdiğini belirtti. Çalık, bunun için de eczacılık fakültesi dekanları ve TEB ile çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Eczacılık eğitiminde gelinen noktaların değerlendirilmesi için bu toplantıların belirli aralıklarla tekrar edilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapılarak, toplantı notlarının ve yönetici özetinin YÖK ve diğer ilgili kurumlara, Başbakan'a ve Cumhurbaşkanı'na sunulmasına karar verildi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim