• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

EBSO, Çin'le 'e-İpek Yolu' anlaşması imzaladı

EBSO, Çin'le 'e-İpek Yolu' anlaşması imzaladı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile 55 milyon nüfusu, 800 milyar dolar yıllık gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH) ve 260 milyar dolar ihracatıyla Çinli...

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile 55 milyon nüfusu, 800 milyar dolar yıllık gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH) ve 260 milyar dolar ihracatıyla Çinli e-ticaret şirketlerinin merkezi Zhejiang eyaletindeki Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayla Türkiye ile Çin arasında "e-İpek Yolu" hayata geçirilmesi ve iki ülke arasında ortak e-ticaret bölgeleri kurulması hedefleniyor. 2016'da dünya ekonomisindeki büyümenin önemli unsurlarından birinin Çin olacağına işaret eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "E-ticaretin sınır ötesi gelişip büyümesi, KOBİ'lerimizin geleceği açısından çok önemli. Bu fırsatı değerlendirmeyi, artan Çin-Türkiye ilişkilerinde yerimizi alarak işletmelerimize yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ile birlikte dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin oluşturduğu G20'nin iş dünyasındaki yansıması Business 20 (B20) açılışı için Çin'e giden EBSO Başkanı Yorgancılar, e-ticarette iki ülke arasında işbirliğini üst noktaya taşıyacak, İzmir ve Ege Bölgesi'ne önemli fırsatlar sağlayacak bir işbirliği anlaşmasına imza attı. Çin temaslarına Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Ali Murat Ersoy'u ziyaret ederek başladıklarını, Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ın bulunduğu B20 açılışına katıldıklarını aktaran Yorgancılar, "Çin temaslarımıza, Eylül 2016'da G20 zirvesine evsahipliği yapacak Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzou ziyaretiyle devam ettik. Burada bir dizi görüşmede, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında e-ticaretin geliştirilmesi ve e-İpek Yolu'nun hayata geçirilmesi amacıyla Hangzhou şehrinde yer alan Qiantang E-Commerce Intelligence Park'ta temaslarda bulunduk. İki ülke arasında olası işbirliği alanlarını belirleyerek, Türkiye ile Çin arasında ortak e-ticaret bölgeleri kurulması konusunda görüş alışverişinde bulunduk." diye konuştu.

'ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNDUK'

Ender Yorgancılar, Hangzou ziyareti kapsamında Zheiang CCPIT Başkan Yardımcısı Xu Yong, Zhejiang Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu Başkanı Chen Haijiang Yiwu, Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Wang Birong'in yanısıra AliBaba, Geely Otomotiv, Zhejiang Turizm Group ve Zhejiang Ulaştırma ve Mühendislik İnşaat şirktelerinin temsilcileriyle üst düzey temaslarda bulundukları bilgisini verdi. Bu görüşmelerde Türkiye ekonomisi ve EBSO'nun çalışmalarını anlattığını belirten Yorgancılar, "B20 2106'nın gerçekleştirileceği Hangzhou şehriyle İzmir arasında ikili ticaret ve yatırım alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları vurguladım." dedi.

'KOBİ'LERE YENİ KAPI AÇACAK"

Temasların ardından Hangzou Vali Yardımcısı Liang Liming ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun şahitliğinde, EBSO ile Zhejiang CCPIT arasında işbirliği protokolüne imza attıklarını kaydeden Yorgancılar, "E-ticaretin sınır ötesi gelişip büyümesi, KOBİ'lerimizin geleceği açısından çok önemli. EBSO ile Zhejiang CCPIT arasında imzalanan işbirliği anlaşması, e- ticarette uygulanan başarılı modeli Türkiye'de de gerçekleştirmemize ve KOBİ'lerimize yeni fırsat kapıları açılmasına zemin oluşturacak." diye konuştu.

EBSO, Çin'le 'e-İpek Yolu' anlaşması imzaladı

EBSO, Çin'le 'e-İpek Yolu' anlaşması imzaladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim