• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Ebeveynlere Geniz ETİ Ameliyatı Uyarısı

Ebeveynlere Geniz ETİ Ameliyatı Uyarısı
Op. Dr. Denizhan Özkaya, çocukların burun yapısına bakılmadan "geniz eti" ameliyatının yapılmaması gerektiğini söyledi.

Op. Dr. Denizhan Özkaya, çocukların burun yapısına bakılmadan "geniz eti" ameliyatının yapılmaması gerektiğini söyledi. Dr. Özkaya, "Çocuklarda öncelikle yumuşak dokuda sarkmaya neden olan burun eğriliği düzeltilmeli" uyarısında bulundu.

Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezinde görevli Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Denizhan Özkaya, çocukların burunlarının yetişkine göre daha dar olduğunu söyledi. Bu yüzden çocukların sürekli ağızları açık dolaştığına dikkat çeken Dr. Özkaya, çocuklarda geniz eti ameliyatı yapılmadan önce burun yapısının incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Özkaya, çocuklardaki burun eğriliği rahatsızlığının, horlama, gece uykuda çırpınma gibi belirtileri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Burun eğriliği olan çocukların bazılarına burundaki problemlerine bakmadan geniz eti ameliyatı yapılıyor. Geniz eti ameliyatı yapmadan önce burnun yapısının incelenmesi lazım. Burun eğriliği rahatsızlığı çocuklarda görülüyor. Burun tıkanıklığı olan çocuklara çok dikkatli yaklaşmak gerekiyor. Burundaki tıkanıklığın sebebi, burun eğriliği mi, geniz eti, konka mı yoksa bir kist mi? Çok küçük çocukları endoskopi ve radyoloji yardımıyla muayene etmek gerekebilir."

"Geniz eti ameliyatı olup burun tıkanıklığı hiç geçmeyen çocuklar var" diyen Dr. Özkaya, anne ve babaların çocuklarındaki burun tıkanıklığını fark edebileceğini söyledi. "Çocuk sürekli ağzından nefes alıyordur. Yemek yiyemez. Çünkü çocuk hem çiğneyip hem de nefes alamaz" diyen Özkaya, "Çocuk ya yemek yemez ya da kolay yutulan bir şey ister. Bu durum beslenmeyi etkiler, çocuk yemek yemeyi reddeder" diye konuştu.

ÇOCUKLAR HANGİ YAŞTA AMELİYAT EDİLEBİLİR

Çocuklarda 9-10 yaşında ameliyatın yapılabileceğine dikkat çeken Dr. Özkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yaşlarda sınırlı burun ameliyatı gerçekleştirebilir. Halk arasında "18 yaşta ameliyat olunabilir" gibi bir hurafe dolaşıyor. Halbuki yüzün gelişmesinin her bölümü farklı yaşlarda sonuçlar. Örneğin iki göz arasındaki mesafe üç yaşında yetişkin seviyesindedir. Burnun gelişmesi erkeklerde 15-16, kızlarda 14-15 yaşında biter. 14 yaşındaki bir kız rahatlıkla burun ameliyatı olabilir."

Ebeveynlere Geniz ETİ Ameliyatı Uyarısı

Ebeveynlere Geniz ETİ Ameliyatı Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim