• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Düzce’de Turizm haftası kutlanıyor

Düzce’de Turizm haftası kutlanıyor
Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, mavi ile yeşilin hakim olduğu Düzce'nin turizmden hak ettiği payı alamadığını savundu.

Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, mavi ile yeşilin hakim olduğu Düzce'nin turizmden hak ettiği payı alamadığını savundu. Özel sektör temsilcilerin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret eden Bağcı "Yatırıma ihtiyaç var" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise Düzce'nin coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve metropol kentlere yakınlığı dolayısıyla Türkiye'nin dinamik turizm şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Anıtpark'ta düzenlenen açılış töreni ile başladı. Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Düzce Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde düzenlenen açılış programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla start aldı.

Türkiyenin ilk turizm şehri

Ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Düzce'nin Türkiye'nin turizm hareketlerinin başladığı yer olduğunu ifade ederek "Bugün ülkemiz dünya sıralamasında turizm alanında 6. sırada. Önümüzdeki yıllarda hem ülkemizde hem Düzce'de yapılacak olan çalışmalarla turizm ön plana çıkacak. Turizm iştir, aştır, barıştır, sevgidir ve kardeşliktir. Düzce iki metropol kent arasında, coğrafi yapısı itibariyle su kaynaklarını kendi doğasında barındıran ender illerden biri. Bu coğrafya yapısı itibariyle, %52'si ormanla kaplı olan, doğal yaylaları, şelaleleri ile alternatif doğal turizmin var olduğu, Türkiye'nin öncüsü ve dinamiğidir. Cumayeri, geçtiğimiz yıl 100 bin insanın rafting yaptığı bir yerimiz. Türkiye'nin Turizm hareketlerinin başladığı yer Akçakoca. Düzce doğa sporları, şelaleleri, yaylalarıyla ön plana çıkıyor. Gelgeç turizminin, konaklama turizminin, yeme içme turizminin en önemli beldelerinden biri. Bu haftanın amacı farkındalık oluşöturmak. İlimizin turizm potansiyellerini tanıtmak" dedi.

Turizmin iş potansiyelini arttırıyor

Belediye Başkanı Dursun Ay ise turizmin iş potansiyeli açısından da çok önemli olduğuna işaret ederek "Düzcemiz 4 mevsim turizm potansiyeli olan ender illerimizden. Denizimiz, dağlarımız, şelalelerimiz, yaylalarımız var. Rafting dahil ilimizde her türlü doğa sporunu yapabiliyoruz. Sanayimiz gelişiyor. Dolayısıyla sanayide iş arayan bulabiliri, turizmde çalışmak isteyen çalışabilir, isteyen tarım yapabiliri. Bu anlamda çok özel bir iliz. Biz çocukken hafta sonları gezilmez, bahçe düzenleme planı yapılırdı. Ama şimdi insanımızın hem sosyal olarak hem ekonomik olarak bir çıta atladı. Hafta sonunu nerde geçirelim, nerde mangal yapalım, kışın nerde kayak yapalım diyorlar. Bu çok kıymetli bir şey" diye konuştu.

Yatırıma ihtiyaç var

Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce'nin turizm yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak "Ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmemizde elbette ki turizm faaliyetleri büyük önem taşımakta. Bu itibarla turizm yatırımlarını esirgemeden daha geniş alanlarda harcama yapmamız bir zarurettir. Çünkü bacasız sanayi olarak adlandırdığımız turizm faaliyetleri özellik Düzcemiz açısından çok önemli. Mavi ile yeşilin birleşmesine rağmen turizmden yeterli payı alabilmiş değiliz. Bu alanlarda gerekli yatırımları arttırmamız lazım. Özel sektörlerin bu alanda elini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Turizm her şeyden önce barıştır, huzurdur, iştir, aşktır" şeklinde açıklama yaptı.

Konuşmalarından ardından öğrenciler halk oyunu gösterilerini sergilediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim