• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Düzce Adliyesinde Medya İletişim Merkezi Açıldı

Düzce Adliyesinde Medya İletişim Merkezi Açıldı
Düzce Adliyesi'nde, kitlesel medya ve yargı arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi projesi kapsamında medya iletişim merkezi açıldı.

Düzce Adliyesi'nde, kitlesel medya ve yargı arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi projesi kapsamında medya iletişim merkezi açıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamuoyunun doğru haber alma hakkı için Adalet Bakanlığı'nın projesi kapsamında merkezin açıldığını söyledi.

Adalet Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında Adliyelerde açılan medya iletişim merkezi Düzce Adliyesi'nde de hayata geçirildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, medya iletişim merkezi ile ilgili açıklama yaparken, projenin temel hedefinin yargı organları tarafından yürütülmekte olan dava ve soruşturmalar hakkında toplumun bilgi alma hakkı çerçevesinde medyaya hızlı ve güvenli bilgi akışı sağlamak olduğunu bildirdi.

Güre, "Adalet Bakanlığı'nın Medya İletişim Merkezleri kurulması ile ilgili genelgesi doğrultusunda Düzce Cumhuriyet Başsavcılığımızda da bir medya iletişim merkezi kurulmuştur. Bundan sonraki süreçte adli vakalarla ilgili tüm bilgilendirmeler bu merkez aracılığı ile basınla paylaşılacak. Bu kapsamda iki ilke aynı anda gözetilmiştir. Birincisi kamuoyunun doğru ve esasına uygun haber alma hakkı, ikincisi ise adli vakalara taraf olan kişilerin haklarının hukuklarının korunması dengesi içerisinde kamuoyu bilgilendirilmeleri bundan sonra Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulmuş olan birim tarafından gerçekleştirilecek olup, tüm bilgiler ve basın açıklamaları bu merkezimiz aracılığı ile paylaşılacaktır" dedi.

Adliyede açılan medya iletişim merkezi ile kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açan haberlerin engelleneceğini söyleyen Güre, tek elden bilgi aktarımı ile adli vakalarda kişilik haklarının da korunacağını vurgulayarak "Düzce Cumhuriyet Başsavcılığında bugüne kadar kollukla yaptığımız adli soruşturmalar, gizlilik ilkesi ve kamunun haber alma üçgeninde dengeli bir şekilde mevzuata uygun olarak basınla paylaşılmaya devam edecektir. Bu yargının basına yönelik açılımının bir parçasıdır.Adalet Bakanlığı'nın yargı reformu kapsamında AB standartlarına erişme adına attığı adımlardan biridir.Bu adım çerçevesinde biz de Düzce'de kendi birimimizi oluşturarak faaliyetimize devam edeceğiz.Bunun bilgi kirliliğinden kurtulmaya, kişilerin haklarının korunmasına büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Tek elden bilgi aktarılmasının spekülatif haberlere engel olacağı düşüncesindeyiz" şeklinde bilgi verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim