• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Durak"adana’da Yeni İmar Alanları Açmazsa Sözlü Bir Daha Seçilemez"

Durak"adana’da Yeni İmar Alanları Açmazsa Sözlü Bir Daha Seçilemez"
Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana'da mevcut yerleşim birimlerinde imar değişikliği yoluyla yeni apartmanlar dikilmesinin sakıncalı...

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana'da mevcut yerleşim birimlerinde imar değişikliği yoluyla yeni apartmanlar dikilmesinin sakıncalı sonuçlara yol açacağını, yeni imar alanları açmazsa, Hüseyin Sözlü'nün bir daha seçilemeyeceğini söyledi. Bugüne kadar kendisiyle uğraşanların bir şekilde mevta olduğunu ifade eden Durak, paralel yapının arsa talebi baskısına direndiği için bu yapının adliyedeki adamları tarafından tutuklandığını, ancak kendisini tutuklayan hakim ve savcıların 1 yıldır hapiste olduğunu söyledi.

Aytaç Durak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ne (ÇGC) ziyarette bulundu. Durak, ziyarette Türkiye genelindeki tüm kitapçılarda 2 aydır satışta olan "Söyleyeceklerim Var" adlı kitabına ilişkin değerlendirilmelerde bulundu. Gazetecilerle sohbet edip sorularını cevaplandırdı.

"Buraya gelirken hafızamı kontrol ettim, devlette tam 52 yıl evvel göreve başladım" diye konuşmaya başlayan Durak, "Bu 52 yıllık süre içerisinde çok uğraştım, çok didindim birçok engellerle karşılaştım ama hayatımın bütün sıkıntılarını, başarıları, başarısızlıkları da içeren bir kitap hazırlamak nasip oldu. Bugünden sonra ben konuşmayacağım artık, ben tartışmaya eleştiriye katılmayacağım, girmeyeceğim. Bu kitap hayatımla ilgili her şeyin cevabını içeriyor. Artık kitap konuşacak. Bu kitabın konuşması da değerli basın mensubu arkadaşların tetiklemesiyle olacak. Benim sıkıntım yayınevi kitabın fiyatına 30 TL demiş. Bu işi ben bilmiyorum. 30 TL bu ortamda bir kitap için biraz yüksek. İşçiler nasıl alsın 30 TL'ye bir kitabı? Biz Adana Kitap Fuarı'nda bu kitabı çok düşük bir bedelle satacağız. 5 TL'den satışa sunulacak. Önemli olan kitabın okunması, tartışılması. Bu doğrultuda 5 Ocak Adana'nın Kurtuluş Gününde Seyhan Oteli'nde saat 14.30'da bir moderatörün başkanlığında panelistlere kitabı tartışılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"BENİ TUTUKLAYANLAR 1 YILDIR HAPİSTE"

Görevden haksız şekilde uzaklaştırıldığını söyleyen Durak, "Benim görevden uzaklaştırılmam tamamen hukuka aykırı. Yargı kararı olmadan anayasal hakkım gasp edildi. Milli irade çiğnendi. Adanalılar 4 yıl mağdur edildi. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde ismen seçilmiş bir belediye başkanı görevden alınamaz ama Türkiye'de oldu. Her şey olur Türkiye'de. Ama yüce Allah beni hiçbir zaman ezdirmedi. Hayatım boyunca benimle uğraşanlar ya gerçekten mevta oldu ya da siyasi mevta oldu. Bana azmettirilen ve bu azim doğrultusunda cezaevine girmeme neden olan başsavcı, savcı, bilirkişiler şimdi içeride yatıyorlar. Bir senedir onlar hapiste ben dışarıdayım. Allah'a şükür bütün davalarımdan da beraat ettim. Hiçbir şeyim de yok. İstiyordum ki, tartışılsın. O dönemde görevden alındığımda basın müşavirimle yaptığım konuşmamda; "Benden sonra görev alacak isim, benim partimden olmasın. Hatta CHP'li de olmasın. İktidarın adamı olsun. AK Partili bir isim olsun. Gelsinler belediyeyi didik didik arasınlar, hiçbir şey bulamayacaklar zaten. Çünkü bir şeyim yok ki" dedim. Bu konuşmam, mahkemede delil olarak sunulan tapelerde de var. O dönemde belediyeye gelen müfettişlere; "Hiçbiriniz vali olamayacaksınız" diyordum, çünkü ortada herhangi bir suç yoktu ve suç bulamayacaklardı, bulamadılar da zaten. Vali de olamadılar" diye konuştu.

"ALTIMDA GÖREV YAPANLAR PARALEL YAPI İLE İLİŞKİYE GİRMİŞ"

Bugün gelinen noktada geriye dönük olayların arka planının bir bir aydınlanmaya başladığına dikkat çeken Durak, Paralel Yapı mensuplarının kendisine gruplarına arsa ve maddi kaynak konusunda baskı yapmaya çalıştığını ancak kendisinin kimseye boyun eğmediğini de söyledi. Durak, şöyle devam etti:

"Olaylar aydınlanıyor. Sadece siyasi açıdan değil, Gülen ekibinin de bu işte parmağının olduğu yönünde. Ben kimseye ayrıcalık yapmadım. Devlet adamlığı görevimde de kul hakkı yemedim, yedirtmedim de. Kim olursa olsun. Cemaatmiş, Gülen Cemaatiymiş, bana ne. Hangi cemaat olursa olsun. Belediyenin arsası satılıyorsa isteyen herkes ihaleye girer ve kim daha çok para verirse arsayı da o alır. Israrla benden bir takım taleplerde bulundular. Genelde parasal ilişkiler oluyor ama somut olarak, belediyenin değerli bir arsası vardı, "İlla bize verin" diyorlar, bunu da uygun bir bedelle olmasını istiyorlardı. Ama bunlar kabul edilebilir şeyler değildi ve biz de kabul etmedik. İhale yapılır ve en uygun fiyata verene de arsa teslim edilir. Bunları karşılamadım. Benim altımda görev yapıp, bana ihanet edenler, bir şekilde onlarla ilişki kurmuşlar. "Bunu gönderirseniz, bu işleri bir şekilde hallederiz" demişler. 3-4 yıl boyunca yerimde oturdular, o zaman diliminde de bunu yapmış olabilirler. Bunlar hukuksuzdur, vicdani değildir; yaşananlar tam bir adaletsizliktir. Herkes cezasını mutlaka çeker. İşlenen her suçun bir karşılığı vardır. Bu dünyada olmasa bile öteki dünyada mutlaka hesabı sorulur."

HÜSEYİN SÖZLÜ'YE "BİR DAHA SEÇİLEMEZ" UYARISI

Adana'daki imar sorunlarına da değinerek, "Galiba Sayın Hüseyin Sözlü'nün sözü varmış "Yeni imar alanları açmayacağım" diye. Hüseyin Sözlü bu konuda ısrar ederse bir daha başkan seçilemez" diyen Durak, "Reşatbey, Cemalpaşa, Kurtuluş mahallelerinde kentsel dönüşüm olur mu? Bu kadar kenar mahallelerde kaçak yapılmış gecekondular, çıkmaz sokakları olan yüzlerce binleri aşan mahallelerimiz var. En modern mahallede kentsel dönüşüm olur mu? Bu bir rezalet. Bütün Türkiye'de maalesef bu yol açıldı. Milli servet yok oluyor. Milli ekonomiye katkısı olmayan bu değişimler yapılıyor. Herkesin rahat rahat yaşadığı yerlere siz ilave apartmanlar yapılırsa yeşil alanlar yok edilirse olmaz" dedi.

Mevcut yerleşim alanlarına yüksek yoğunluk vererek apartman dikilmesinin yol, altyapı, okul, yeşil alan sıkıntılarına yol açacağına dikkat çeken Durak, kentin ve kentlinin rahatlatılması için Adana'da yeni imar alanları açılmasının zorunluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Durak"adana’da Yeni İmar Alanları Açmazsa Sözlü Bir Daha Seçilemez"

Durak"adana’da Yeni İmar Alanları Açmazsa Sözlü Bir Daha Seçilemez"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim