• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Dünyanın En Uzun Hamburgeri Çeşme’de Yapıldı

Dünyanın En Uzun Hamburgeri Çeşme’de Yapıldı
İzmir'in Çeşme ilçesinde, 21 ilden gelen lise öğrencileri, 370 metre uzunluğunda, 3 bin 777 adet hamburger hazırlayarak dünyanın en uzun hamburgerini oluşturdu.

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 21 ilden gelen lise öğrencileri, 370 metre uzunluğunda, 3 bin 777 adet hamburger hazırlayarak dünyanın en uzun hamburgerini oluşturdu. Noter huzurunda tescillenen rekor denemesi, kaydedilen video görüntüleriyle Guiness'e gönderilecek.

Çeşme sahilinde 21 ilden gelen 30 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi ulaşılması zor bir rekor denemesine imza attı. Dünyanın en uzun hamburgerini hazırlamak isteyen lise öğrencileri, kolları sıvayarak rekoru kırmak için hummalı bir çalışmaya girdi. Getirilen binlerce ekmeğe hazırlanan hamburger ucu ucuna sıralandı. Çeşme'den bir noter de öğrencilerin çalışmalarını yakından takip ederek metreyle ve özel bir cihazla ölçüm yaptı. Tüm yaşananlar delil için kameraya kaydedildi.

SAHİL ŞERİDİNİ BOYDAN BOYA KAPLADI

Tam 3 bin 777 hamburger, 370 metre uzunluğuna ulaştı. Dünyanın en uzun hamburgeri rekor denemesi başarıyla tamamlanırken, o anları yüzlerce vatandaş meraklı gözlerle izledi. Rekor denemesine Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de tanıklık etti.

GÖRÜNTÜLER GUİNNES'E GÖNDERİLECEK

Rekor denemesinin ardından hamburgerler çevredeki vatandaşlara ikram edildi, 3 bin 777 dakika içerisinde tükendi. Rekorun ilan edilmesinin ardından bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin kıpır kıpır olduğunu vurgulayarak, "Geçen hafta başlayan turizm haftasının açılması ile devam eden bugün de bir rekor denemesi yaptık. Guiness rekoru denemesi başarı ile sonuçlandı. Çeşme halkı sahile akın ederek rekor denemesini izledi. Önümüzdeki yaz sezonu ile ilgili ciddi umutlarımız var. Tüm olumsuzluklara rağmen pozitif bir düşünce içerisinde iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Rekor denemesine katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rekor denemesinin öncülüğünü yapan Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dayıoğlu da şöyle konuştu:

"Önemli olan ne yaptığımızdan ziyade hep birlikte yapmış olmamız. Rekor denemesini öğrencilerimizle birlikte başardığımız için çok büyük gurur duyuyoruz."

Videoya kaydedilen rekor denemesinin, Çeşme Noteri'nin tespit yazısı ile birlikte onay için dünya rekorlarını tescilleyen tek kurum olan Guiness'e gönderileceği belirtildi.

Dünyanın En Uzun Hamburgeri Çeşme’de Yapıldı

Dünyanın En Uzun Hamburgeri Çeşme’de Yapıldı

Dünyanın En Uzun Hamburgeri Çeşme’de Yapıldı

Dünyanın En Uzun Hamburgeri Çeşme’de Yapıldı

Dünyanın En Uzun Hamburgeri Çeşme’de Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim