• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

'Dünyanın en ironik orman tabelası Cerattepe'de'

'Dünyanın en ironik orman tabelası Cerattepe'de'
Artvin'de Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş. tarafından Kafkasör Yaylası ve Carattepe'de yapılmak istenen madencilik faaliyetine halkın tepkisi dinmek bilmiyor.

Artvin'de Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş. tarafından Kafkasör Yaylası ve Carattepe'de yapılmak istenen madencilik faaliyetine halkın tepkisi dinmek bilmiyor. Son olarak Cerattepe'de bulunan Orman Bölge Müdürlüğü tabelası gündem oldu.

Cerattepe'de ormanlık alanda bulunan tabelayı gösteren Artvinli Gazeteci Sami Özçelik, "Dünyanın en ironik, en komik tabelasının önündeyiz. Kafkasör mevkinde, Orman Bölge Müdürülüğü'nün kurmuş olduğu bir tabela, bakın ne yazıyor? "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürülüğü'nce, Artvin halkının sağlıklı yaşamına hizmet etmek için kurulmuştur." Yahu bu ormanlar milyonlarca yıldır var. Hep olmuştur. Siz ne zaman kurdunuz? Allah aşkına, şu doğanın haline bakın siz geldikten sonra burada ağaçlar kurumaya başladı. Siz geldikten sonra buralar doğa olmaktan çıkmaya başladı." dedi.

HEM MADEN, HEM YAŞAM ALANI BİR ARADA OLUR MU?

Birisinin kendisine hem maden, hem yaşam alanının bir arada olduğunu göstermesini isteyen Özçelik, "Bir kişi bunu bana göstersin. Damal mevkinde çıkarılan bakır madeni belediyeyi köye düşürmüştür. Murgul ilçesi köy durumuna düşmek üzeredir. Burada sadece maden firması zengin olur. Onun dışında halk ve doğa talan olur." diye konuştu.

Maalesef Cerattepe gibi güzel bir doğada madencilik yapmak gibi bir hata yapılmak durumuyla karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Özçelik, şunları kaydetti: "Artvin halkı özellikle buna direniyor. Haklı nedenlerinde dolayı bu direniş var. 20-25 yıldır sürekli mahkeme ve hukuk ile demokratik haklar ile asla taşkınlık yaparak değil. Bir can yakmadan, bir cam kırmadan mücadelesini sürdürmüş olmasına rağmen ne yazık ki ısrarla bunlar buradaki madeni çıkaracağız diyorlar. Zarar vermeyeceklerini söylüyorlar. Bu mümkün mü? Siz bir beyin ameliyatı yapacağız diyorsunuz ve vücudunuz zarar görmeyecek. Kim inanır buna? Kadir İnanır diyeceğim ama oda ironi olmasın ben ciddi bir şey konuşuyorum."

CERATTEPE'DEKİ DOĞA PARA İLE ÖLÇÜLEBİLİR Mİ?

Çok çok üzgün olduklarını anlatan Gazeteci Özçelik, "Bu mücadele sonuna kadar devam etmeli, ya Artvin, ya maden dendi. Biz nasıl madeni tercih edelim? Şirket kendi kendisini ele veriyor. Diyor ki 4 milyar dolarlık maden için madencilik yapacağım. Artvin'i bir hesaplayın Allah aşkına, ne kadar milyar dolar eder? Zaten neden para ile ölçersiniz? Bu doğa para ile ölçülebilir mi? Olamaz böyle bir şey, biz inanıyoruz ki burada madencilik yapılmayacaktır. Artvin halkı buna engel olacaktır." ifadelerini kullandı.

Cihan

'Dünyanın en ironik orman tabelası Cerattepe'de'

'Dünyanın en ironik orman tabelası Cerattepe'de'

'Dünyanın en ironik orman tabelası Cerattepe'de'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim