• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Dünyanın en büyük lale halısı Sultanahmet’te görücüye çıktı

Dünyanın en büyük lale halısı Sultanahmet’te görücüye çıktı
İstanbul'un Fethi'nin 565'inci yılı sebebiyle 565 bin lale ile oluşturulan, bin 734 metrekare alanlı lale halısı, "Göz" motifi ile Sultanahmet Meydanı'nda...

İstanbul'un Fethi'nin 565'inci yılı sebebiyle 565 bin lale ile oluşturulan, bin 734 metrekare alanlı lale halısı, "Göz" motifi ile Sultanahmet Meydanı'nda yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Lale Festivali kapsamında 565 bin canlı lalenin oluşturduğu bin 734 metrekarelik halı yapıldı. Dünyanın en büyük lale halısı olma özelliğini taşıyan halı, bir hafta boyunca Sultanahmet Meydanı'nda sergilenecek.

565 bin canlı laleden oluşan halıya göz motifi işlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, canlı lalelerden oluşan ve göz motifi ile işlenen halıyı saksı saksı dokudu. Dünyanın en büyük canlı lale halısı şehrin tarihi meydanda muhteşem bir motif oluşturdu.

'Lale halımıza göz motifi işlendi'

Lale halısının açılışını gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Lale Festivali kapsamında birçok etkinlik yapılıyor bunlardan lale halısı da bunlardan önemli olanı. Her sene değişik motiflerle yeni bir lale halısı burada canlı lalelerden yapılıyor. Bugün de burada canlı lale halısının açılışını yaptık. Canlı lalelerden oluşan bu halımız, İstanbul Fethi'nin 565'inci yılı olması sebebiyle 565 bin laleden yapıldı. Her sene bizim geçmiş kültürümüzde var olan halı motiflerimiz lalelerle işleniyor. Bu seneki halımıza da Anadolu'da kalp gözü denilen göz motifi işlendi. Güzel bir halı oluştu, bir hafta boyunca burada canlı olarak kalacak" diye konuştu.

'Lale bizim sembol çiçeğimiz'

Lalenin kültürümüz açısından değerli olduğunu ifade eden İstanbul Valisi Vasip Şahin ise "Lale bizim sembol çiçeğimiz, birçok şeyi bir arada ifade eden bu topraklara özgü bir çiçeğimiz. Bugün Büyükşehirimiz 13'üncü defa lalenin önemini ve tarihi özelliğini, bizim açımızdan taşıdığı değeri ve misyonu insanlara sunma adına güzel bir faaliyet yaptı. Bunlar estetik güzellikler ve üst yapı faaliyetleridir. Milleti millet yapan sadece ülkenin ekonomik kalkınması ve sanayisi değildir aynı zamanda sanatıdır" dedi.

Lale halısını açılışını gerçekleştiren İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de dev lale halısının son lale fidanlarını birlikte dikti. Sultanahmet Meydanı'nda yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulan lale halısına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda vatandaş, eşi benzeri olmayan lale halısının fotoğraflarını çekti.

Öte yandan, rengarenk lalelerden oluşan halı havadan da görüntülendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim