• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Dünyaca Ünlü Bilim İnsanı Prof. Dr. Butt’tan ADÜ Rektörü Bircan’a Ziyaret

Dünyaca Ünlü Bilim İnsanı Prof. Dr. Butt’tan ADÜ Rektörü Bircan’a Ziyaret
Dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Tariq M. Butt, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof.

Dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Tariq M. Butt, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı ziyaret etti.

İngiltere'nin Swansea Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tariq M. Butt, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Hazır, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İbrahim Çakmak ve Doç. Dr. Mehmet Karagöz, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı makamında ziyaret etti.

Zararlılara karşı biyolojik mücadele konusunda dünyaca ünlü bir biliminsanı olan Prof. Dr. Butt, böcek öldüren funguslar ve böcek cezbedici kokular üzerine çalışmalar yapan gelişmiş laboratuvara sahip. Butt, ADÜ ile Swansea Üniversitesi arasında yapılan anlaşma kapsamında yüksek lisans, doktora öğrencileri ve öğretim üyelerini İngiltere'deki laboratuvarında altı aya kadar konuk ediyor.

ADÜ öğretim üyelerince kestane zararlılarına karşı yürütülen mücadeleye ekibiyle birlikte aktif olarak katılan Butt, Türk insanın çalışkanlığı ve zekası sayesinde büyük bir potansiyel taşıdığını ve bu gücünü doğru kullanması halinde bilimsel alanda çok büyük ilerlemeler kaydedeceğine inandığını vurguladı. Bilim ve Teknoloji açısından gelişmiş olan ülkelerde görülen en büyük olumsuzluğun "sosyal çürüme" olduğunu belirten Butt, Türklerin sıcakkanlı, yardımsever ve yaşlılarına saygı gösteren insanlar olduğunu ve ne olursa olsun Türk insanının bu özelliklerini asla kaybetmemesi gerektiğini, kendisinin de bu yüzden ailesiyle en fazla Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ hakkında Prof. Dr. Tariq M. Butt'a bilgiler vererek ikili ilişkilerin geliştirilmesini temenni etti.

Dünyaca Ünlü Bilim İnsanı Prof. Dr. Butt’tan ADÜ Rektörü Bircan’a Ziyaret

Dünyaca Ünlü Bilim İnsanı Prof. Dr. Butt’tan ADÜ Rektörü Bircan’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim