• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Dünya ikincisi uzay takımı, başarı hikayesini söyleşide paylaştı

Dünya ikincisi uzay takımı, başarı hikayesini söyleşide paylaştı
8-10 Haziran 2018 tarihleri arasında Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) sponsorluğunda Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Teksas eyaletinde...

Grizu 263 "Bir Başarı Hikâyesi" söyleşisi BEÜ'de gerçekleştirildi.

8-10 Haziran 2018 tarihleri arasında Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) sponsorluğunda Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Teksas eyaletinde düzenlenen CanSat Competition Model Uydu Yarışmasında "dünya ikinciliği" elde ederek Türkiye ve BEÜ'ye büyük gurur yaşatan Grizu-263 Uzay takımı, "Grizu 263 "Bir Başarı Hikâyesi" isimli söyleşi ile dünya ikinciliğine giden yoldaki başarı hikâyelerini öğrencilerle paylaştılar.

BEÜ Tahir Karauğuz Koferans Salonunda düzenlenen söyleşiye, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ertuğrul Karalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Atölyeler Bakım Direktörü Aydın Duman, TAT Metal İş Geliştirme ve Yönetim Sistemleri Koordinatörü, akademik ve idari personel ile öğrenci ve Grizu-263 Uzay takımı üyelerinin aileleri katıldı.

Grizu 263 Uzay takımını ve elde ettikleri başarıyı tebrik konuşmaları ile başlayan söyleşide ilk olarak kürsüye Mühendislik Fakültesi Dekanı Şenol Hakan Kutoğlu çıktı. Kutoğlu, model uydu üretimiyle ilgili çalışmaların 2016 yılında başladığını, BEU Grizu-263 Uzay takımının Model Uydu üretimi safhasında büyük çabalar sarf ettiklerini belirttiği konuşmasında; Uzay takımının elde ettiği bu başarıda bugüne kadar desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen dönemin BEÜ rektörü ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer'e, Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya ve desteklerinden ötürü Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'a teşekkürlerini iletti.

Kutoğlu'ndan sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Çufalı da Grizu 263 Uzay Takımının elde ettiği başarının hem Türkiye, hem de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi için çok önemli bir başarı olduğunun altını çizerken, başarılarından ötürü Grizu-263 Uzay Takımı öğrencilerine ve sorumlu hocalarına teşekkürlerini iletti.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise konuşmalarında; bilime ve eğitime olan desteğin diğer bütün desteklerden çok daha anlamlı olduğunu, bu konuda ilgi ve desteklerinin artarak devam edeceğini, Grizu-263 Uzay Takımının başarısının çok önemli bir başarı olduğunu belirtirken, Ülkemize ve Üniversiteye kazandırdıkları bu dünya ikinciliği ödülünden dolayı Grizu-263 Uzay Takımını ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesini kutladı.

Sine-vizyon gösterisiyle ve soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşide; Grizu 263 Uzay takımı da takımın kurulduğu günden bu yana geçen 2 yıllık süre zarfında neler yaşadıklarını, model uydu üretimine ilişkin tecrübeleri, çalışmalar ve ABD'deki yarışmaya ilişkin süreç ve detayları dinleyicilerle paylaştılar.

Söyleşinin devamında NASA/JPL'de çalışan bilim insanı Dr. Umut Yıldız, Grizu 263 Uzay takımının elde ettiği büyük başarıyı, ABD'den gönderdiği tebrik videosu ile dinleyicilerle paylaşıldı. Öğrencilerden sonra kürsüye çıkan Grizu-263 Uzay takımı danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi de yaptığı konuşmada; öğrencilerini tebrik ederken, desteklerinden ötürü Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'a ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya teşekkürlerini iletti.

Grizu 263 "Bir Başarı Hikayesi söyleşisi" Grizu-263 Uzay takımına olan desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı'nın Vali Ahmet Çınar'a teşekkür plaketi takdiminin ardından Grizu-263 Uzay takımı sponsorlarına teşekkür plaketlerinin verilmesi ve Vali Ahmet Çınar ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından Grizu 263 Uzay takımı öğrencilerine ve akademik danışmanlarına çeşitli ödül ve teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim