• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kadın Başkan Vekiline Ziyaret

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kadın Başkan Vekiline Ziyaret
CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve CHP Bodrum Kadın Kolları Yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Bodrum Belediye Başkan...

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve CHP Bodrum Kadın Kolları Yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Bodrum Belediye Başkan Vekili Funda Akçalı'yı makamında ziyaret etti.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından gerçekleşen, Bodrum Belediyesi'nin kadın meclis üyelerinden Seval Aktaş'ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Seymen, getirdiği çiçekleri Başkan Vekili Akçalı'ya takdim etti. Sohbet havasında geçen ziyarette kadının emeğinin, tüm yaşamda ne denli büyük ve önemli olduğundan bahsedilerek, bu emeğin özenle korunması gereğine ve kadın haklarına vurgu yapıldı.

Gün içinde ayrıca CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi emekli öğretmen Hülya Kocadon, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Seval Aktaş ve CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri de Funda Akçalı'yı ziyaret etti. Yapılan ziyarette kadın yöneticiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün anlam ve önemine değinerek, kadınların ülke çapında ve dünya genelinde yaşadıkları sorunlardan bahsettiler. Bu sorunların çözümü konusunda ise katkı sunmak için yapılabilecek çalışmalarla ilgili fikirlerini paylaştılar.

Bodrum Belediye Meclis Üyesi ve Bodrum Belediye Başkan Vekili Funda Akçalı, daha çok yol katedilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ancak bu günü bayram edebilmek durumunda değiliz, kutlayamıyoruz maalesef. Çünkü kadına yönelik şiddetin yüzde bin dört yüz arttığı, okuryazar oranının halen kadınlarda yüzde yirmi olduğu, TBMM'de ve yerelde temsil oranlarının çok düşük olduğu bir platformda ve yoksulluğun kadınlaştığı bir ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü değil kutlamak, bir araya gelip bu konuda nasıl çözümlere ulaşabiliriz onları tartışmaya başladık. Bu hareket, dünya kadın mirasının, kadın hareketinin onurlu bir mirasıdır aslında. Biz 8 Martları bayram edebilmek için güçlerimizi birleştirmek zorundayız ve bu şekilde el ele olduğumuz takdirde özgür olacağımıza, kadının insan hakları mücadelesi konusunda kararlı olacağımız ve Cumhuriyet devrimlerine sarılarak da bunu daha ileriye taşıyabileceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda da örgütlü olmak zorundayız ve güç birliği yapmak zorundayız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim