• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Dünya, Charlie Hebdo için sokağa indi

Dünya, Charlie Hebdo için sokağa indi
Fransa'nın başkenti Paris'te yayın yapan Hiciv dergisi Charlie Hebdo’ya terör saldırısında ölen 12 kişiyi anmak ve dayanışma gösterisinde bulunmak amacıyla Paris, bugün sokağa indi.

Fransa'daki saldırıları protesto etmek için Paris'te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'nün yapılacağı alan, sabah saatlerinden itibaren göstericilerin girişine açıldı. TSİ 16.00'da başlayan yürüyüşe beklenen yürüyüşe 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katıldı. Yürüyüşe katılmak üzere Paris'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elysee Sarayı'nın girişinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından karşılandı. Sarayda toplanan liderler daha sonra hep birlikte yürüyüşün başlayacağı Cumhuriyet Meydanı'na doğru hareket etti. Davutoğlu, Fransızca attığı tweet'te, "Fransız halkıyla teröre karşı birlik olmak için Paris'teyim" ifadesini kullandı.

Gösteri yürüyüşünü çok sayıda yabancı devlet ve hükümet başkanının katılması, güvenlik önlemlerini artırılmasına yol açtı.

Yürüyüş sırasında izdihamın önüne geçmek için yürüyüşün gerçekleşeceği üç kilometre uzunluğundaki Republique ve Nation meydanları arasında iki ayrı parkur belirlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yürüyüşe katılacak liderleri Elysee Sarayı'nın girişinde karşıladı.

Davutoğlu'ndan Fransızca tweet

Başbakan Davutoğlu, Elysee Sarayı'na ulaştığı dakikalarda Twitter'daki hesabından Fransızca tweet attı. Davutoğlu'nun "Fransız halkıyla teröre karşı birlik olmak için Paris'teyim" anlamına gelen Fransızca tweet'i, kısa sürede yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı.

14-001.jpg

1 milyon kişi

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, dün basına yaptığı açıklamada, ülkede son yaşanan terör saldırıları karşısında birlik ve beraberlik mesajının verileceği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne en az bir milyon kişinin katılmasının beklendiğini söylemişti.

Fransa'nın farklı kentlerinde dün yapılan gösterilere ise yaklaşık 700 bin kişi katılmıştı. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın tüm dünya liderlerine katılma çağrısında bulunduğu yürüyüşe yaklaşık 50 ülkeden iştirak olacak. 

Yürüyüşe Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov başta olmak üzere çok sayıda lider katılacak. Yürüyüşe Afrika'dan da Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou'nun da katılması bekleniyor.

Davutoğlu da Paris'te

Başbakan Davutoğlu, özel uçak "TUR" ile TSİ 14.25'te Fransa'nın başkenti Paris'e geldi. Başbakan Davutoğlu'nu, Paris Orly Havalimanı'nda, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da Paris'e geldi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim