• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Dünya Bilimler Akademisi üyeleri Tales Matematik Müzesi’ni ziyaret etti

Dünya Bilimler Akademisi üyeleri Tales Matematik Müzesi’ni ziyaret etti
Malezya, Brezilya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Tunus, Arjantin, Nijerya, İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye temsilcilerinden oluşan Dünya Bilimler Akademisi...

Malezya, Brezilya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Tunus, Arjantin, Nijerya, İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye temsilcilerinden oluşan Dünya Bilimler Akademisi Üyeler Ağı (TYAN) Yönetim Kurulu'nun Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ikinci toplantısı kapsamında Türkiye'ye Dünya Bilimler Akademisi heyeti Tales Matematik Müzesini ziyaret etti.

Aydın'da 2015 yılı Mayıs ayında açılan Türkiye'nin ilk ve tek matematik müzesini, Tales Matematik Müzesi Kurucuları Alp Ayaydın, Metin Akyol ve Müze Müdürü Ahmet Akyol önderliğinde gezen heyet, matematiğe dokunabilmenin büyüsünü yaşadı. Da Vinci Köprüsünün prototipini inşa etmenin, Pi sayısını hesaplamanın, Hanoi Kulelerinin mantığını çözmenin keyfini bire bir yaparak yaşayan grup, Vorteks Tünelini de deneyimleyerek uzay simülasyonunun heyecanını yaşadı.

Müze gezisinin ardından yapılan toplantıda bir araya gelen akademi üyeleri, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Yusuf Baran, Çin Bilimleri Akademisinden Prof. Dr. Yin Li, Malezya Malaya Üniversitesinden Prof. Dr. Sok Ching Cheng, Brezilya Federal do Rio de Janerio Üniversitesinden Prof. Dr. Patricia Zancan, Güney Afrika Cape Town Üniversitesinden Prof. Dr. Collet Dandara, Tunus Monastir Üniversitesinden Prof. Dr. Jalila Ben Saleh, Arjantin General San Martin Üniversitesinden Prof. Dr. Faranco Cabrerizo, Nijerya Teknoloji Federal Üniversitesinden Prof. Dr. Bolanle Ojokoh, İtalya Dünya Bilimler Akademisinden Dr. Max Paoli, Çin Bilimleri Akademisinden Dr. Ningning Zhang ve Feng Kai; Başak Koleji Kurucu Temsilcisi ve Matematik Müzesi Kurucusu Alp Ayaydın ve Matematik Müzesi Kurucusu Metin Akyol'a Başak Koleji eğitimine ve matematik müzesine hayran kaldıklarını ülkelerinde de benzer oluşumların gerçekleşmesi için girişimde bulunacaklarını dile getirdiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim