• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner, Çocuk Mahkumlarla Bilardo Maçı Yaptı

Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner, Çocuk Mahkumlarla Bilardo Maçı Yaptı
İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki bilardoya gönül veren kader mahkumu çocuklar, Dünya Bilardo...

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki bilardoya gönül veren kader mahkumu çocuklar, Dünya Bilardo Şampiyonu, Milli Sporcu Semih Saygıner ve Türkiye Bilardo Federasyon Başkanı Ersan Ercan ile bir araya geldi. Saygıner, çocuklarla bilardo oynadı.

Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu toplantı salonunda düzenlenen söyleşiye katılan Saygıner, burada başarılarını anlattı. Ailesini 14 yaşındayken trafik kazasında kaybettiğini belirten Saygıner, "Ben, sizlerin yaşındaydım tesadüf üzeri bilardo ile tanıştım, bilardocu olmam tesadüf, bilardo şampiyonu olmam tesadüf, ama başarılı olmam tesadüf değil tamamen çalışma ile ilgili" dedi.

Hayatı boyunca bilardoya tutku ile bağlandığını ifade eden Saygıner, "Sürekli okulu ekerek bilardoya giderdim, ders dinlerken bile bilardodan başka bir şey düşünemezdim. Kısaca anlatayım okul dönemi, o derslerden geçeceğimiz dönem değil, aslında okul dönemi insanın kendini yetiştirebileceği, gerçek hayata hazırladığı bir dönemdir. Ben, o dönemi kaçırdım. Bilardo sayesinde bir yerlere geldim. Güzel bir sosyal hayatım oldu. Dünya şampiyonluğuna kadar yolculuğum başladı. Dünya şampiyonu olmak matah bir şey değil, önemli olan iyi bir birey olmaktır. Bende bilardo sayesinde iyi bir birey oldum" dedi.

Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Teymür ise, bu tür programlara devam edeceğini ifade ederek, "Çocuklarımız aynı bir okul gibi sabahtan akşama kadar ünitelerinden çıkarak, yarım kalmış eğitimlerini tamamlayıp, meslek kurslarına katılarak meslek sahibi olmalarını sağlayıp, spor yaparak beden sağlıklarını koruyup, müzik, tiyatro, satranç gibi etkinliklerle ruh sağlıklarını zinde tutup, nihayetinde kişisel gelişimlerini tamamlayarak, kendilerine ailelerine, topluma faydalı bireyler olarak dönmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdür Vural Teymür ve beraberindekiler Semih Saygıner'e cezaevini gezdirerek meslek edindirme kursları hakkında bilgiler verdi. Kurs salonlarındaki çocuklarla sohbet eden Semih Saygıner, kendisinden imza isteyen çocuk mahkumları da geri çevirmedi. Semih Saygıner daha sonra, cezaevindeki çocuk mahkumların daha iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan bilardo ve oyun salonunun açılışına geçti.

Bilardo salonunun açılış kurdelasini protokol ile birlikte kesen Semih Saygıner ardından 3 top bilardo gösterisi gerçekleştirdi.

Bir çocuk mahkumla 3 top bilardo oynayan Saygıner çocuk mahkuma bilardonun incelikleri hakkında da bilgiler verdi. Saygıner daha sonra bir başka çocukla da Amerikan bilardo oynadı. Amerikan bilardoda çocuk mahkuma yenilen Semih Saygıner oyunun ardından çocuğu tebrik etti. Programın sonunda cezaevinde düzenlenen bilardo turnuvasında dereceye giren çocukların madalya ve kupaları takdim edildi.

Çocuk mahkumlara madalya ve kupalarını Semih Saygıner ile Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan takdim etti. Saygıner'e üzerinde bilardodaki lakapları olan Mr. Magic (Bay Sihir) ve The Turkish Prince (Türk Prensi) yazan, cezaevindeki çocuk mahkumların cam kumlama kursunda yaptıkları hediye verildi. Yaklaşık 2 saat Şakran Cezaevindeki çocuk mahkumlarla vakit geçiren Semih Saygıner daha sonra cezaevinden ayrıldı.

Programa Şakran Cezaevi Kampüs Müdürü Halis Orhan, Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdür Vural Teymür, Şakran Cezaevi Savcıları Güneş Okur, Ferhat Deniz Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, ile cezaevi personeli katıldı.

Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner, Çocuk Mahkumlarla Bilardo Maçı Yaptı

Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner, Çocuk Mahkumlarla Bilardo Maçı Yaptı

Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner, Çocuk Mahkumlarla Bilardo Maçı Yaptı

Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner, Çocuk Mahkumlarla Bilardo Maçı Yaptı

Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner, Çocuk Mahkumlarla Bilardo Maçı Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim