• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Dündar: “2015 Yatırımlarla Geçti”

Dündar: “2015 Yatırımlarla Geçti”
Ocak ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2015 yılının Osmangazi'de çok önemli projelerin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu ifade...

Osmangazi Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı.

Ocak ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2015 yılının Osmangazi'de çok önemli projelerin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dündar, "2015 yılında sağlık, spor, sosyal faaliyetler, tarihi miras, ulaşım gibi çok ciddi projeleri hayata geçirdik. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından kentsel dönüşüm projelerimizden bir tanesi olan Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin temelini atarak bir anlamda Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek çalışmayı başlattık. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarını hizmete açarak, ulaşım meselesine ciddi bir çözüm geliştirdik. Yine Bursa'nın simge yapılarından birisi olacak olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi'nin temelini attık. Demirtaş'ta yürüttüğümüz meydan çalışmalarımız hızla sürüyor. Kısaca, modern bir şehir inşa etmek adına 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımız, 2016 yılında artarak sürecek" dedi.

"ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ"

Bütün bu çalışmaları gerçekleştirirken, karşılaştıkları en büyük meselenin yer sıkıntısı olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Yer temin edebilmek için çok ciddi kaynak kullanıyoruz. Bugüne kadar Osmangazi bütçesinden 300 milyonun üzerinde parayı kamulaştırma bedeli olarak ödedik. Bugünkü meclis toplantımızda görüşülecek kamulaştırma dosyaları da, imar dosyalarının önüne geçti. Bu da önümüzdeki dönem çok ciddi bir çalışma yürüteceğimizin en önemli göstergesi" dedi.

Konuşmasında, hayata geçirilen ve çalışmaları devam eden projelerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alandaki çalışmalar hakkında da meclis üyelerine bilgiler aktaran Başkan Dündar, "2015 yılında sosyal belediyecilik adına da çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Belediyem Benimle projemizle vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını giderdik. OKİM projemiz ile de Osmangazi'de 255 vatandaşımızı işe yerleştirdik. İnşallah, daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için yürüttüğümüz bu çalışmalarımız, 2016 yılında da artarak devam edecek" dedi.

Muhalefet partileri adına söz alan MHP grup sözcüsü Cemil Aydın, CHP sözcüsü Cevat Asa, 2015 yılında gerçekleştirilen çalışmalara yönelik eleştirilerini dile getirdi. Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim