• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

'Dün gece uyuyabilenin insanlığı sorgulanmalı'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'de yaşananlarla ilgili üzüntüsünü bildirdi. BM'yi ve medyayı da eleştiren Bozdağ, "Dün gece uyuyabilenin insanlığı sorgulanmalı" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'de yaşananalara ilişkin konuştu. Medyayı eleştiren Bozdağ, Suriye'de yaşananlara değinmediğini söylediği Hürriyet gazetesine seslendi. Bozdağ, "Bu haberi hangi vicdan görmezden gelme talimatı verdi?" dedi.
 
"Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair iddiadan öte somut bir gerçeklik var" diyen Bozdağ, "Bu gerçeklik karşısında bizim gerçek bir tavır koymamız şart. İnsan olmanın getirdiği yükümlülüğü hepimizin yerine getirmesi gerekir" şeklinde konuştu.
 
'TARİH BUNLARI YAZACAK'
 
Birleşmiş Milletler'in sessiz kaldığını söyleyen Bozdağ, "Dün akşam bir araya gelen BM Güvenlik Konseyi omuzlarına yüklenen sorumluluğu yerine getirmedi maaelsef. Suriye'de yaşanan bu trajediye insanlık suçuna karşı sessiz kalmak çok büyük bir yanlıştır, tarih bunları yazacaktır" dedi.
 
'BUNA GAZETECİLİK DENMEZ'
 
Medyayı da eleştiren Bozdağ "Türkiye'de de bugün Hürriyet gazetesine baktığınızda ne var? Bambaşka bir olay var. Suriye'de yaşanan katliama dair tek bir satır yok. Başka gazeteler de var. Bu haberi hangi vicdan görmezden gelme talimatı verdi? Bütün dünyanın gündemi bu. Hürriyet gazetesinin yetkililerine soıruyorum, köşelerine bu en büyük vahşeti almayan gazetelere; size kim baskı yaptı? Tuncay Güney haberini yapın diye kimden haber geldi? Buna gazetecilik denmez, buna habercilik denmez" şeklinde konuştu.
 
'UYKULARIM KAÇTI'
 
Suriye'de yaşananlarla ilgili üzüntüsünü dile getiren Bozdağ, "Dün olaylara vakıf olduğum andan itibaren huzurum kaçtı, gece hiç uyuyamadım, uyuyanlar varsa onlar insanlığını sorgulamalı. Esad eğer kafasını koyup uyuyabildiyese, Esdad'a destek verenlere uyuyabildiyse ben böyle insanlığı olan bir insan olmak istemem" dedi.
 
BM bir takım hesaplar yapacağına, heyet orada. Hemen uzman heyet incelemesini yapar, ne zaman nerede atıldığına dair bir bilgisi olurdu. Bu konu incelenmesi lazımdı. Ortada bir gerçek var, binlerce insan bu gerçke yüzünden hayatını kaybetti.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim