• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Düğünlerine belediye otobüsüyle gittiler

Düğünlerine belediye otobüsüyle gittiler
Alanya ilçesinde gelin ve damat, toplu taşıma araçlarının kullanımına dikkati çekmek için kendi düğün törenlerine belediye otobüsüne binerek gitti.

Alanya ilçesinde gelin ve damat, toplu taşıma araçlarının kullanımına dikkati çekmek için kendi düğün törenlerine belediye otobüsüne binerek gitti.

Alanya'da damat Fatih İlyasoğlu ve gelin Nursen Ayvacı, düğün törenlerine gitmek için gelin arabasını tercih etmedi. İlçe merkezinde otobüs durağında belediye otobüsü bekleyen gelin ve damat, vatandaşların da ilgisini çekti. Durakta bir süre otobüs bekleyen çift, daha sonra gelen belediyeye ait toplu taşıma aracına bindi.

Çift, yolculara, toplu taşıma aracına binme gerekçelerini, "araçların neden olduğu çevre kirliliğine dikkati çekmek" olarak açıkladı. Otobüste ayakta yolculuk yapan damat Fatih İlyasoğlu, gazetecilere, toplu taşıma araçlarının daha çok kullanılmasını istediklerini söyledi.

Bu fikrin bir yıl önce İsveç'teki arkadaşını ziyaret ettiğinde ortaya çıktığını anlatan İlyasoğlu, şöyle konuştu:

"Arkadaşımla metroya binmiştik. Bana birini göstererek, 'Bunun kim biliyor musun?' dedi. Sonra da onun İsviçre Ulaştırma Bakanı olduğunu ve bakanın eve metroyla gidip geldiğini söyledi. Nedenini sorduğumda da 'O herkesi toplu taşımaya teşvik etmeye, özendirmeye çalışıyor. Kendisi bunu söylerken de aynı zamanda metroya biniyor' dedi." 

Bu olaydan çok etkilendiğini belirten İlyasoğlu, Türkiye'de aracı olanların çevreye daha duyarlı olmaları gerektiğine inandığı için böyle bir şey yapamaya karar verdiğini ifade etti. Herkesin aracıyla trafiğe çıktığında egzoz kirliğinin inanılmaz derece artığına değinen İlyasoğlu, "Otomobiller doğa ve çevreyi kirletiyor. 'Gelin ve damat olarak düğün salonumuza otobüs ile gidebiliyorsak herkes işe evine toplu taşımayla gidebilir', dedik. Vatandaşlar mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanarak egzoz ile çevre kirlenmesini minimuma düşürebilir" dedi.

Otobüste yolculardan olumlu tepkiler aldığını belirten İlyasoğlu, yolcuların kendisine, "Düğüne jetski ile gideni gördüm, paraşüt ile gideni gördüm ama belediye otobüsü ile gideni görmedim" dediklerini anlattı.

Gelin Nursen Ayvacı ise otobüs ile düğüne gitmenin kendisi için kolay kabul edilecek bir şey olmadığını söyleyerek, "Ama mantıklıydı. Düşününce de kabul ettim" diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim