• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

DÜ’den ‘Asker Ve Polislere Bakmıyorlar’ İddialarına Yalanlama

DÜ’den ‘Asker Ve Polislere Bakmıyorlar’ İddialarına Yalanlama
Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, bazı basın yayın organlarında yer alan "Asker ve polislere bakmıyorlar" iddialarını,...

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, bazı basın yayın organlarında yer alan "Asker ve polislere bakmıyorlar" iddialarını, "Sanki hastanemizde polis ve askere bakılmıyor gibi yanlış bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Eğer varsa böyle bir şey, devletimizin güvenlik birimleri var, bunlarla ilgili gerekli işlemler yapılır" diyerek yalanladı.

DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Alan, hastaneleriyle ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Hastanelerine 7 Haziran 2015'ten bu yana 160'tan fazla güvenlik görevlisinin geldiğini belirten Prof. Dr. Alan, bunların 16'sının yolda şehit olduğunu, 3'ünün de hastanelerinde tedavi olduklarında şehit olduğunu söyledi. Prof. Dr. Alan, "Bunlardan biri, kafaya ateşli silah yaralanması, biri çoklu organ yaralanması diğeri de yine çoklu organ yaralanması ile gelmiş. Son hastamız 12-13 saat süren bir ameliyattan sonra yaklaşık 11 ünite kan vermek zorunda kaldığımız bir hastamız. Çok başarılı geçti tedavisi, yoğun bakımdan çıktı, taburcu aşamasında maalesef pıhtı atmasından biz hastamızı kaybettik. Bunun dışında bizde şehit olan başka bir yaralımız yoktur. Ama yapılan haberlere baktığımızda bir takım yanlış haberlerin dolaştığını görüyoruz. Daha önce, Y.D. isimli bir polisimizin vermiş olduğu beyanatı biz tekzip etmiştik. Polisimizin iddia ettiği gibi, hastanemizde kendisi ile ilgilenilmediği teröristlere baktığımızı iddia etmişti ama biz özellikle kendisinin olduğu gün hastanemizde yattığı süre içerisinde biz de herhangi bir terör örgütü mensubunun yatmadığını belirledik. Arazi kavgası, köy kavgası nedeni ile yaralanan bir şahıs, kendi yattığı klinikte yatmış bunu terörist olarak ifade etmiştir. Bu konunun da doğru olmadığını gerçek boyutu ile biz açıklamıştık. Ama maalesef, basın yayın organlarında sanki hastanemizde polis ve askere bakılmıyor gibi yanlış bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Bunun kesinlikle yanlış olduğunu belirtiyor ve düzeltilmesini istiyoruz. Eğer varsa böyle bir şey, devletimizin güvenlik birimleri var, bunlarla ilgili gerekli işlemler yapılır. Bunun varmış gibi sunulması, böyle zor bir bölgede özverili olarak çalışan sağlık görevlileri adına etik bulmuyoruz" dedi.

"'ASKER VEYA POLİSE BAKMIYORUM" DURUMUNA MÜSAADE ETMEYİZ"

Güvenlik görevlilerinin ameliyatlarının çok başarılı bir şekilde yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Alan, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu hastalarımızı ziyaretleri sırasında gerek il valisi, emniyet müdürü, komutanlarımız da bize bu konuda takdirlerini, teşekkürlerini ilettiler. Biz de sağlık çalışanları adına bu takdirleri çalışanlarımıza paylaştık ve çok mutlu olduk. Gayet uyumlu ve güzel bir çalışmamız var, ama kesinlikle biz varsa böyle bir personelin güvenlik birimlerince zaten takip edilip gerekli işlemlerin yapılacağına inanıyoruz. Kurumumuzda 3 bin 500 personel adına söylüyorum, şu ana kadar uyumsuz bir durum, asker veya polise bakmıyorum muayene etmiyorum, bu ameliyatı yapmıyorum diye herhangi bir durum vuku bulmamıştır, olmamıştır ve olmasına da zaten müsaade etmeyiz."

DÜ’den ‘Asker Ve Polislere Bakmıyorlar’ İddialarına Yalanlama

DÜ’den ‘Asker Ve Polislere Bakmıyorlar’ İddialarına Yalanlama

DÜ’den ‘Asker Ve Polislere Bakmıyorlar’ İddialarına Yalanlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim