• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Duatlon’a Yaşar Damgası

Duatlon’a Yaşar Damgası
Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2016 faaliyet takviminde yer alan Duatlon Şampiyonası, İzmir İnciraltı Kent Ormanı'nında gerçekleştirildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2016 faaliyet takviminde yer alan Duatlon Şampiyonası, İzmir İnciraltı Kent Ormanı'nında gerçekleştirildi. 346 lisanslı triatletin kayıt yaptırdığı yarışta Elit Bayanlar Kategorisi'ne Yaşar Üniversitesi'nin triatletleri İpek Öztosun ve Ece Bakıcı damga vurdu. Öztosun birinciliği kazanırken sakatlığının ardından 9 ay sonra ilk kez yarışan Bakıcı ise ikinciliği elde etti.

Türkiye Duatlon Şampiyonası bu yıl aynı zamanda "Yaş Grupları Duatlon Türk Milli Takım" şeçmeleri özelliğini taşıyan oldukça önemli bir yarış olarak gerçekleşti. Koşu-bisiklet-koşu şeklide gerçekleşen yarışa ilgi büyüktü. Geçen yılın Triatlon Türkiye Şampiyonu İpek Öztosun birinci olurken Bakü'deki Avrupa Oyunları'nda kalça ekleminde kazanma hırsı ve aşırı zorlamaya bağlı stres kırığı yaşayıp ameliyat olan Milli Triatlet Ece Bakıcı ise 9 ay sonraki ilk yarışında ikinci olmayı başardı. Esra Nurgökçek ise yarışı üçüncü sırada tamamladı.

HEDEF YENİDEN ŞAMPİYONLUK

Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi milli triatlet Türkiye ve Balkan Şampiyonu, Avrupa ikincisi İpek Öztosun, sezonun ilk yarışında birinci olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Geçen yıl triatlonda Türkiye Şampiyonu oldum. Birçok uluslararası yarışta da ülkemi başarıyla temsil edip dereceler aldım. Biathle dalında ise teklerde ve çiftlerde Avrupa Şampiyonu oldum. Bu yıl da hedefim triatlonda yeniden Türkiye Şampiyonu olup ülkemi uluslararası alanda başarıyla temsil etmek" dedi.

SAKATLIĞIN ARDINDAN KÜRSÜYE DÖNDÜ

Milli tiriatlet ve eski Türkiye Şampiyonu Ece Bakıcı, Bakü'deki Avrupa Oyunları'nda, kalça ekleminde kazanma hırsı ve aşırı zorlamaya bağlı stres kırığı yaşamış ve ameliyat olmuştu. 9 aylık aranın ardından ilk kez bir yarışa katılan Ece Bakıcı, alışık olduğu kürsüye dönmeyi başardı. Bakıcı, "Sporcular için sakatlıklar, ameliyatlar iyi şeyler değil. 9 aylık tedavi dönemimin ardından böyle bir başlangıçtan mutluyum. Benim en zayıf olduğum alan yüzmeydi. Sakatlık dönemimde yüzmemi geliştirmek için fırsat oldu. Birkaç aydır da koşu ve bisiklet antrenmanlarına başlamıştım. Triatlonu asla bırakmayı düşünmedim. Hedefim 2016 Rio'ydu ama olmadı. 2020 Olimpiyatları'na direkt giden sporcular arasında yer almayı hedefliyorum. Türkiye'yi triatlon alanında ilk kez olimpiyatlarda temsil eden sporcu olma hedefim hala geçerli. İdeallerimden asla vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim