• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

DTO heyeti, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya geldi

DTO heyeti, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya geldi
Denizli Ticaret Odası (DTO) inşaat sektörü heyeti, Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı iş gezisine katıldı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) inşaat sektörü heyeti, Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı iş gezisine katıldı. Heyet ardından Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile bir araya geldi.

Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-Ege) ve KOSGEB işbirliği ile Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı İş Gezisi Programı kapsamındaki Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) ve Denizli Ticaret Odası B2B Toplantısı, Berlin'de yapıldı. Kurumları hakkında katılımcıları bilgilendiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan yaptığı konuşmada, Denizli ile ilgili konuşurken, son bir yılda yabancı yatırımlarda görülen kayda değer artışa dikkat çekti. Erdoğan, DTO'nun kurulduğu 1926'dan bu yanan yaklaşık 90 yılda Denizli'de yabancı ortaklı şirket sayısının 55 olduğunu Son 1 yılda bu sayının 84'e kadar çıktığını ifade etti. Başkan Erdoğan, her iki ülke arasındaki ticari ilişkinin önemini hatırlattı. Ticari hacmin geliştirilmesinde Türkiye ve Almanya'da yaşayan Türk iş adamlarına büyük bir sorumluluk düştüğünü de kaydeden Başkan Erdoğan, sektöründe söz sahibi isimlerden oluşan güçlü bir ekiple Berlin'de bulunduklarına dikkat çekti. Erdoğan, "Bunlar arasında, tüm dünyaya su arıtma sistemleri satan, yıllık 25-30 milyon Euro ciro ile sektörün ihtiyaç duyduğu metal ürünlerini pazarlayan, ahşap ürünleri ile sektörünü uluslararası pazara taşıyan üyelerimiz gibi nice önemli isimler var hepinizin bildiği gibi yapı ve inşaat sektörü, Türkiye'de iş dünyasının temel taşlarından biri. Sadece yurt içinde değil yurt dışındaki etkinliğiyle de Türk girişimciler, bu sektörde ilk sıralarda. Denizli'miz ise girişimci ruhuyla tanınan bir şehir. İki Denizlili bir araya gelirse, mutlaka iş konuşur. İşte yeniliğe ve birlikteliğe açıktır. Bizdeki potansiyeli, katma değere dönüştürecek projelere kapımız açık. Özellikle, son yıllardaki devasa projelerle şehrimiz, baştan ayağa yeniden imar ediliyor desek yeridir. Türkiye'nin önde gelen en büyük firmalarının Denizli'mizde yatırım yapması, şehrimizin yapı ve inşaat sektöründeki önemini her geçen gün daha da artırmakta. O nedenle, Denizli'ye yapılacak her yatırım kazançlıdır! Bu arada, ihracatçı firmalarımızın sayısı da, bizim için ayrı bir övünç kaynağıdır" dedi.

"Hızla büyüyen bir kentiz ve Ege'nin incisiyiz"

DTO'nun 16 bin 425 üyesi ile Denizli'nin en büyük ticari kurumu ve sivil toplum kuruluşu olduğunu da belirten Başkan Erdoğan, "Denizlimiz tekstil, ev tekstili, hazır giyim, mermer, traverten ve doğal taşın yanında inşaat sektörü ile de ihracatın önemli şehirleri arasında. Geçen yıl ihracatta yüzde 10.87 artışla 3 milyar 67 milyon 303 bin doları yakaladık. Hedefimiz ise daha büyük hızla büyüyen bir kentiz ve Ege'nin incisiyiz. Bizi burada ağırladığınız için teşekkür ederiz. Denizlimizi görmenizi hatta uzun süreli kalıp tanımanızı ve iş birliklerine dair girişimlerde bulunmanızı dileriz. Unutmayalım ki her ne kadar arada mesafeler olsa da biz biriz" diye konuştu.

"TD-IHK olarak bir iş gezisi planlıyoruz"

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğluda ise kurumları ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, DTO'nun kalabalık ve güçlü bir ekiple kendilerini ziyaret etmelerinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Özoğlu ayrıca, kendilerinin de bir iş gezisi planladıklarını ve bu organizasyonda İzmir ve Aydın'ın yanı sıra mutlaka Denizli'ye de yer vereceklerini söyledi. Özoğlu, "Denizli Ticaret Odası'nın bu kadar güçlü bir ekiple Berlin'e gelerek bizi ziyaret etmesi birlikte yapılacak iş organizasyonlarına da önayak olacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim