• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

DPÜ’nün “Sıfır Atık” konulu uluslararası afiş yarışmasına rekor katılım

DPÜ’nün “Sıfır Atık” konulu uluslararası afiş yarışmasına rekor katılım
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Adnan Kahveci Vakfının iş birliği ile gerçekleştirilen "Sıfır Atık" Konulu Uluslararası...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Adnan Kahveci Vakfının iş birliği ile gerçekleştirilen "Sıfır Atık" Konulu Uluslararası Afiş Yarışması ve Sergisi Projesi'ne katılım rekor düzeyde gerçekleştiği bildirildi.

67 ülkeden bin 317 katılımcının 2 bin 407 tasarım gönderdiği yarışma, bugüne kadar posterland.org internet sitesi üzerinden yapılan uluslararası dört yarışmanın en yüksek katılımlı yarışması oldu ve rekor kırdı.

Yarışmanın yürütücülüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin ve Adnan Kahveci Vakfı Genel Başkanı Dr. Eyüp Kahveci gerçekleştirdi. Düzenleme kurulunda Prof. Dr. Uğur Atan, Doç. Dr. Doğan Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ, Öğr. Gör. Vedat Şeker, Arş. Gör. Semih Çelikçi, Arş. Gör. Büşra Çelikçi ve Gizem Can'ın görev aldığı yarışmanın kurumsal kimlik ve görünürlük tasarımı ile akademik ve sanatsal faaliyetleri Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlandı ve Adnan Kahveci Vakfının ana sponsorluğunda hayata geçirildi.

"Yarışma sergisi dünya çevre gününde açılacak"

Yarışmayla ilgili bir açıklama yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin;" "Sıfır Atık" konulu uluslararası afiş yarışması ile dünyanın farklı ülkelerinde sosyal içerikli konularda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen birçok uluslararası yarışmanın ertelendiği veya iptal edildiği yarışmaya katılım süresinin sınırlı olduğu ve salgın hastalık sürecinin yaşandığı bir dönemde olunmasına rağmen, yarışmaya aralarında akademisyenlerin, profesyonel tasarımcıların, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin de olduğu tasarımcılar tarafından bu oranda bir katılımın olması, Türkiye'ye, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ve Adnan Kahveci Vakfı'na duyulan güveni göstermektedir. Bu yarışma ile Türkiye ve Üniversitemiz GSF'i, uluslararası düzeyde Dünya'da sayıları çok az olan bu tarz yarışmaları başarıyla yerine getirebilme, sonuçlandırma ve etkisini yaygınlaştırabilme kabiliyetine sahip olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Eylül 2019 tarihinden bu yana çalışmalarının sürdürüldüğü afiş yarışması projesi, Dünya'nın farklı kıta ve ülkesinden akademisyen ve profesyonel tasarımcılarından oluşan 21 kişilik uluslararası jürinin, tasarımları değerlendirmesiyle devam edecek. Yarışma süreci, 22-25 Mayıs 2020 tarihlerinde ön değerlendirme, 27-30 Mayıs 2020 tarihleri arasında jüri değerlendirmesi, 1 Haziran 2020 tarihinde ilk 100 finalist afişlerin askıya çıkartılması, 3 Haziran 2020 tarihinde ikinci askı ve 5 Haziran 2020 tarihinde de ödül alanlarla birlikte ilk 100 afiş tasarımı ve tasarımcısının ilan edilmesi ile devam edecektir. Salgın öncesi 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü'nde açılması planlanan Yarışma Sergisi'nin yeri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak" dedi.

"100 afiş tasarımından bir ürün kataloğu oluşturularak"

Sergi gerçekleştirildikten sonraki süreçte, sergilenen ilk 100 afiş tasarımından bir ürün kataloğu oluşturularak ilgili kurumlara ve kütüphanelere gönderileceğini belirten Levent Mercin," Ayrıca ilk 100 afiş tasarımlarından bazıları farklı grafik tasarım ürünlerinde (internet sitesi, mail altı tasarım, takvim, kartpostal, duvar resmi, totem ve benzeri dış mekân reklam ürünleri) kullanılacaktır. Yarışmada ilk 100'e giren afişlerden oluşan sergi, farklı tarihlerde diğer ülkelerde ve Türkiye'nin büyük ölçekli şehirlerinde de açılarak, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan çevre ve buna bağlı olarak "sıfır atık" konusunun görünürlüğü arttırılacak ve projede hedeflenen farkındalık sağlanmış olacak. Bu projenin gerçekleştirilmesi için desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal'a ve Adnan Kahveci Vakfı Genel Başkanı Dr. Eyüp Kahveci'ye, projenin ana sponsorluğunu üstenen Adnan Kahveci Vakfına çok teşekkür eder; Ayrıca yarışma düzenleme kurulu üyelerimiz Prof. Dr. Uğur Atan, Doç. Dr. Doğan Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ, Öğr. Gör. Vedat Şeker, Arş. Gör. Semih Çelikçi, Arş. Gör. Büşra Çelikçi ve Gizem Can'a içten teşekkürlerimizi sunarız. Yarışmanın tasarım seçici kurulunda görev alan Prof. Dr. Alev Parsa'ya, Prof. Dr. Ali Seylan'a, Prof. Dr. Ali Tomak'a, Prof. Dr. Ayşegül İzer'e, Prof. Dr. Çiğdem Demir'e, Doç. Dr. Didem Çatal'a, Doç. Dr. Doğan Arslan'a, Prof. Dr. Emre Becer'e, Lec. Home Delevay'a, Lec. Irwan Harnoko'ya, Associate Prof. Jiang Jie'ye, Prof. Justyna Czerniakowska'ya, Lec. Reza Abidini'ye, Öğr. Gör. Savaş Çekiç'e, Öğr. Gör. Selçuk Öziş'e, Prof. Dr. Uğur Atan'a, Prof. Yusuf Keş'e ve Doç. Zafer Lehimler'e en içten duygularla teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim