• BIST 9548.09
  • Altın 2491.876
  • Dolar 32.5027
  • Euro 34.5485
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Dosab Semt Polikliniği Hizmet Vermeye Başladı

Dosab Semt Polikliniği Hizmet Vermeye Başladı
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temeli geçen yıl Temmuz ayında atılan ve 1 Mart tarihi itibariyle vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Demirtaş...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temeli geçen yıl Temmuz ayında atılan ve 1 Mart tarihi itibariyle vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Demirtaş Semt Polikliniği'ni ziyaret etti.

Osmangazi Belediyesi'nin yer temininde bulunduğu DOSAB Semt Polikliniği, 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Polikliniği ziyaret eden Başkan Mustafa Dündar, "Temel attığımız gün polikliniğin 2016 yılı Mart ayında hizmet vermeye başlayacağının sözünü vermiştik. Bu gün bu sözümüzü tutuk ve ilk poliklinik hizmetini yerinde görüp, çalışmalar hakkında bilgi aldık. Demirtaş'a ve bölge halkına hayırlı olsun" dedi.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri, Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Kayhan Sonkur, belediye başkan yardımcıları ile birlikte hastanede incelemelerde bulunan Dündar, "DOSAB, yaklaşık 45 bin kişinin çalıştığı bir yer. Dolayısıyla 24 saat yaşayan bir bölge. Demirtaş ve bu bölgeyi ziyaret ettiğimizde, bölge insanı bizden 24 saat hizmet verecek bir sağlık merkezi istiyordu. Bizler, gelen bu talepler doğrultusunda bir çalışma yaparak, evvela bölgede sağlık merkezi için uygun bir yer belirledik. Sonuçta doğrudan bizim yapacağımız bir iş olmadığı için, Sağlık Bakanlığı, Valilik ve DOSAB ile işbirliği içinde bu işe başladık" dedi.

İnşaat işlerini DOSAB yönetiminin üstlendiği Demirtaş Semt Polikliniği'nin 7 ay gibi kısa sürede tamamlandığını ifade eden Başkan Dündar, "Temelini attığımız gün koyduğumuz hedef olan 1 Mart tarihi itibariyle vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Kalan birkaç eksiği de bir iki güne tamamlanacak. 17 kliniğin yer alacağı semt polikliniğimizde, bir kliniğimiz bu gün itibariyle hizmet vermeye başladı. Yarın 4 klinik daha hizmet vermeye başlayacak. Şu an son hazırlıklar yapılıyor. Resmi açılışını da, inşallah bakanımızın da katılacağı bir törenle kısa sürede gerçekleştireceğiz. Bölge insanımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

DOSAB Semt Polikliniği'nin, 7 ay gibi kısa sürede hizmet verir hale geldiğini belirten Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Kayhan Sonkur da, "Dahiliye, genel cerrahi, kadın doğum, nöroloji, kardiyoloji, göz, üroloji, enfeksiyon gibi 17 poliklinikle vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Tıbbi cihazlarımızın hepsi geldi ve montajı devam ediyor. Poliklinik hizmetinin yanında, ilerleyen gönlerde acil hizmeti de vereceğiz" diye konuştu.

Başkan Dündar'a, böyle bir hizmeti bölgeye kazandırdığı için teşekkür eden Nermin Çiftçi, "Hastaneye gitmek için 2 dolmuş değiştiriyorduk. Gece ise gitmemiz neredeyse imkansızdı. Çok şükür ayağımıza geldi, artık yürüyerek geleceğiz. Gece rahatsız olan çocuğumuzu, artık rahatça getirebileceğiz" diye konuştu.

Dosab Semt Polikliniği Hizmet Vermeye Başladı

Dosab Semt Polikliniği Hizmet Vermeye Başladı

Dosab Semt Polikliniği Hizmet Vermeye Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim