• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Dört Baro Başkanından Silivri’ye Destek Ziyareti

Dört Baro Başkanından Silivri’ye Destek Ziyareti
Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep baro başkanları, Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek ziyaretinde bulundu.

Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep baro başkanları, Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek ziyaretinde bulundu. Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Dündar ve Gül'ün morallerinin yüksek olduğunu belirtti.

Mersin Barosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ve Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Silivri Cezaevinde tutuklulukları devam eden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü ziyaret etti. Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Mersin Baro Başkanı Antmen, "Morallerini yüksek gördük, ancak her ikisi de uygulanan ağır tecrit koşullarından yakındılar" dedi.

Gazeteciler Dündar ve Gül'ün, diğer tutuklular ile görüşmelerinin olmadığını, havalandırmaya bile tek çıkarıldıklarını, bu uygulamaların insanların psikolojisinde onarılmaz yara açtığını belirttiklerini aktaran Antmen, şunları kaydetti: "Kendilerine yönelik iddiaların ve suçlamaların "şeref madalyası" olduğunu vurgulayan tutuklu gazeteciler, herhangi bir pişmanlık duymadıklarını, vicdanlarının rahat olduğunu ifade etti. Dündar ve Gül, gazetecilik görevlerini yerine getirdiklerini vurguladı. Can Dündar, bu ülkenin geçmişinden bugüne bu olayların yaşandığını, gazetecilerin, şairlerin, yazarların, muhalif aydın ve siyasetçilerin cezaevi sürecinden geçirildiğini, gazetecilik stajında bu hususun eksik kaldığını, şimdi bu stajı tamamladığını ifade etti."

Dündar ve Gül'ün ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını da vurgulayan Antmen, ayrıca Can Dündar'ın el yazısı ile sevenlerine, "Yalnız kalmayı göze almayan, kalabalıkları hak edemez" mesajı gönderdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim