• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Dondurma şehrinde acı telaş

Dondurma şehrinde acı telaş
Kahramanmaraş'ın geleneksel yiyecekleri arasında olan Maraş biberinin hasadına başlandı.

Kahramanmaraş'ın geleneksel yiyecekleri arasında olan Maraş biberinin hasadına başlandı.

Kahramanmaraş'ın patenti alınan ve coğrafi işaretli ürünü olan Maraş biberinin sıcak yaz gününde hasadı yapılıyor. Geçen yıl 24 bin ton üretilen Maraş biberinde bu yaklaşık 26 bin ton rekolte bekleniyor.

Geleneksel lezzet olan Maraş biberi, ürün toz, pul, yaprak ve kurutmalık dolma gibi çeşitleriyle sofraları süslüyor. Dondurma kentinde üretilen biber, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Umman ve Almanya baştan olmak üzere Avrupa ve Asya ülkelerine ihraç ediliyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Çınarlı Mahallesi Oruçlar mevkisindeki arazide çiftçiler tarafından hasadı yapılan biber, büyük çuvallarla sergilerde kurutulmak üzere depolara gönderiliyor.

Hasadın yeni başlaması nedeniyle biberin alım fiyatının belli olmadığını söyleyen biber üreticisi Kemal Elmalı, "Kahramanmaraş'ta üretilen biberleri büyük firmalara satıyoruz onlarda Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine gönderiyor" dedi.

Maraş biberi tarihi kapalı çarşıdaki iş yerlerinde, kalitesine göre kilosu 20 ile 50 lira arasında satılıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim