• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Domuz sürüsü Boğaz'ı yüzerek geçti!

İstanbul Boğazı'ndaki Rumeli Kavağı Mahallesi sakinleri, önceki akşam hiç tanık olmadıkları bir olayla karşılaştı. İstanbul Boğazı'ndan yüzerek Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçen domuz sürüsüyle şaşkına döndü.
İstanbul Boğazı'ndaki Rumeli Kavağı Mahallesi sakinleri, önceki akşam hiç tanık olmadıkları bir olayla karşılaştı. Ormanın yanıbaşında olmaları nedeniyle mahalle merkezine domuzların inmesine alışkın olan mahalleliler, İstanbul Boğazı'ndan yüzerek Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçen domuz sürüsüyle şaşkına döndü.
 
"SOKAK KÖPEĞİ GİBİYDİLER"
 
Habertürk'ten Burak Ersoy'un haberine göre Rumelikavağı Mahallesi Muhtarı Cevdet Bayraktar, yaşadıkları şoku "Sokak köpekleri gibiler. İstedikleri yere sürü olarak odaklanabiliyorlar" cümleleriyle anlattı. Mahalleye domuz inmesine alışkın olduklarını ancak denizde domuz ilk kez görüldüğünü belirten Bayraktar, "Konuyu avcılık klüpleri ile de görüştük ancak anlam veremediler. Ama ben avlanarak düzeltilebileceğini düşünüyorum" dedi.
 
'FOK BALIĞI SANDIK'
 
Domuzları fark ederek tekneyle yanlarına giden balıkçı Cemal Bağlar ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Akşam saatlerinde denizde bir karartı gördük. Fok balığı zannettik. Tekneyle yanlarına gittiğimizde anneli yavrulu 10 kadar domuz gördük. Ancak dişleri çok keskindi. Yaklaşamadık. Onlar da yüzerek Anadolu Kavağı'ndan karaya çıktılar."
 
'BUNCA YILLIK SARIYERLİ'YİZ BÖYLE OLAY GÖRMEDİK'
 
Çoğunluğu yerlilerden oluşan mahalle sakinleri de herkes gibi şaşkın. Yıllardır aynı mahallede oturan mahalleliler, "Bunca yıllık Sarıyerli'yiz böyle olay görmedik. İnanılacak şey değil." yorumunda bulundu.
 
TEKİRDAĞ'DA DA DOMUZ YAKALANMIŞTI
 
Benzer bir olay 2006 yılında Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yaşanmıştı. Balık tutmak için denize açılan balıkçılar, kıyıdan 30 metre açıkta yunus sandıkları domuzlarla karşılaşmıştı. Domuzlardan ikisini yakalayan balıkçılar, "Bizler babadan balıkçıyız. Bu güne kadar denizde domuz yakalandığını ne gördük ne de duyduk" demişlerdi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim