• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Domuz Gribi Endişesi

Domuz Gribi Endişesi
Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder, domuz gribinin korkulu bir rüya haline geldiğini ifade ederek, İl Sağlık Müdürlüğü'nü...

Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder, domuz gribinin korkulu bir rüya haline geldiğini ifade ederek, İl Sağlık Müdürlüğü'nü halkı bilinçlendirme adına domuz gribi hakkındaki gelişmeleri güncelleyerek, periyodik açıklamalar yapmaya davet etti.

Güder, açıklamasında, domuz gribinin tedirginliğe yol açtığını belirterek, hastaneler ve eczanelerde yoğunlukların yaşandığına dikkat çekti. Hızla yayılan domuz gribinin, son günlerde Eskişehir'in de korkulu rüyası haline geldiğini ifade eden Selma Güder, "Üstelik bu hastalığın domuz gribi, kuş gribi ve sık sık rastladığımız soğuk algınlığıyla karışan grip virüslerinin birleşimi olduğu söylentileri hemşehrilerimizin endişesini ikiye katlıyor. Virüsün tokalaşma veya yanak yanağa öpüşme suretiyle ağız, burun ve gözlerden vücuda girdiği, aynı yolla vücuttan çıkarak yine ellerde yaşamına devam ettiği bilinmektedir. Bu nedenle hastalığın yayılmasını önlemek adına; sağlıklı beslenmeli, dengeli uyumalı, özellikle hapşırdıktan ve öksürdükten sonra ellerimizi sabun ile sık sık yıkamalıyız. Ellerimizi burnumuza, ağzımıza, yüzümüze sürmemeye dikkat etmeli, kalabalık ortamlarda az vakit geçirmeye gayret etmeliyiz. Viral kaynaklı, insandan insana da bulaşan hastalık şehrimizde de ciddi anlamda tedirginliğe yol açmakta, kamu ve özel hastaneler ile eczanelerde hastalık hakkında yoğunluk yaşandığını görmekteyiz. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmadan bilinçli bir şekilde hareket edebilmeleri için konunun uzmanları tarafından yapılacak açıklamalar önem taşımaktadır. Bizler Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu olarak, İl Sağlık Müdürlüğümüzü halkımızı bilinçlendirme adına domuz gribi hakkındaki gelişmeleri güncelleyerek, periyodik açıklamalar yapmaya davet ediyoruz" diye belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim