• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Dolandırılmak İstenen Ev Hanımı, Dolandırıcıyı Yakalattı

Dolandırılmak İstenen Ev Hanımı, Dolandırıcıyı Yakalattı
Elazığ'da 55 yaşındaki ev hanımı, kendisini telefonda polis olarak tanıtıp dolandırmak isteyen şüpheliyi, para yerine koyduğu broşürlerin bulunduğu...

Elazığ'da 55 yaşındaki ev hanımı, kendisini telefonda polis olarak tanıtıp dolandırmak isteyen şüpheliyi, para yerine koyduğu broşürlerin bulunduğu poşeti verirken takipte olan polislere yakalattı.

Alınan bilgiye göre, Elazığ'da 55 yaşındaki İ.K. isimli ev hanımını arayan şahıs, kendisini polis olarak tanıttı. İ.K. ile konuşan şüpheli, "banka ve kimlik bilgilerine dolandırıcılar ulaşmış ve paralarını çekecekler. Biz onlara operasyon yapacağız, paranı çekip verdiğimiz adrese getir" diyerek yönlendirdi.

Dolandırıcılara ilk başta inanan kadın, bankaya gittiğinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı dolandırıcılıklara karşı eğitim almış polislerle karşılaştı. Sürekli telefonla görüşen kadını uyaran eğitimli polisler, şüpheliyi yakalamak için işbirliği yaptığı müştekiyle hareket etti.

Takip edilme ihtimaline karşı bankada bulunan 32 bin lirasını çekmiş gibi yapan kadın, bankaya ait broşürleri poşetin içerisine koyarak dışarı çıktı. Buluşma adresi olan kent merkezindeki bir otelin önüne giden kadının yanına, şüpheli Osman G. (33) yaklaşarak poşeti aldı. Bu sırada kadını takip eden sivil polisler, yaptığı operasyonla şüpheli şahsı kaçamadan yakaladı.

Yakalanan şüpheli Osman G. "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, polis veya savcının hiçbir zaman para istemeyeceğini, bu nedenle telefonda kendilerinden para isteyenlere inanmamaları gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Dolandırılmak İstenen Ev Hanımı, Dolandırıcıyı Yakalattı

Dolandırılmak İstenen Ev Hanımı, Dolandırıcıyı Yakalattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim