• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Doğuda Hayata Tutunan Kadınlar

Doğuda Hayata Tutunan Kadınlar
Muş'ta, güçlü karakterleri ile hem annelik hem de mesleklerinde başarılı olan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesine...

Muş'ta, güçlü karakterleri ile hem annelik hem de mesleklerinde başarılı olan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gidiyor.

Muş'taki başarılı annelerin iş hayatı göz dolduruyor. Annelik görevleri kadar çalışma hayatlarında da başarılı olan kadınlar, genç kızların ve ev hanımlarının zayıf karakterlerden uzak durmasını istiyor. Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Projeleri, Muş Kızılay Kadın Kollarının Kurucu Başkanlığı ve Himayeye Muhtaç Yaşlı-Çocuk Yardım Derneği gibi alanlarda gönüllü olarak başarılı bir şekilde hizmet veren 3 çocuk annesi Semiha Yentür, evde oturup sadece ev hanımı olmayı kabul etmeyip topluma faydalı iş yapmak istediğini söyledi. Çocuklarının yanı sıra diğer çocuklara da yardım eli uzatmaya çalıştığını ifade eden Yentür, şöyle konuştu:

"Üç çocuk annesiyim, ev hanımıyım, kız meslek lisesi mezunuyum. Çocuklarımı büyüttükten sonra evde boş oturmamak gayesiyle bir şey yapmaya çalıştım. 2010-2011 yılları arasında Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Projesiyle 60'a yakın öğrenciye kurs verdim. 2014-2015 senesinde Kızılay Kadın Kollarını kurduk. Orada arkadaşlarımızla birlikte il genelinde çalışma yaptık. 20 eve yardımda bulunduk. Kızılay olarak geçen sene Kızılay Kadın Kolları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenledik, 250 kişi kapasiteyle. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanımın öncülüğünde valiliğin düzenlediği Bereket Ormanı programına Kızılay Kadın Kolları olarak arkadaşlarımızla katkıda bulunduk."

Topluma faydalı iş yapmayı hep arzuladığını ifade eden Yentür, "Yani bir ev hanımı olarak sadece kendi çocuklarımızla ilgilenmeyi bırakıp birazda çevremizdeki sorunlarla, madde bağımlısı çocuklar için evde oturmayarak gidip yardımcı olmak, çocuklarımıza faydalı olmak amacıyla iş yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenecek olan programa katılacak olmanın mutluluğu ve sevincini yaşayan Yentür, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığının davetlisi olarak ilimizden iki kişi temsili gidilecek. Bu kadınlardan birinin ben olmam bana çok büyük bir mutluluk veriyor."

HEM ANNE HEM İKİ KURUMA MÜDÜRLÜK YAPIYOR

İki kız çocuğu ile hayata tutunarak Muş Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü ve İl Dernekler Müdürlüğü ile Büro Memur-Sen Muş Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini sürdüren Asliye Kılıç ise, güçlü duruşu ile kamuda hizmet veriyor. Bir kız çocuğu hukuk fakültesi ve küçük kızı ise orta öğrenimine devam eden Kılıç, 2 çocuk annesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"2010 yılından beri Muş'ta yaşamaktayım. Muş Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü görevini 2014 yılından beri vekaleten yürütmekteyim. 2014 yılında açılan unvan yükseltme sınavlarıyla Muş Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğünü kazanarak asaleten atandım. Bir müdürlüğü asaleten bir müdürlüğü ise vekaleten yürütmekteyim. Aynı zamanda Büro Memur-Sen Muş Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapmaktayım."

Mesleğinin yanı sıra kız çocuklarını güçlü bir şekilde yetiştirmeye özen gösterdiğini vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir bayan olarak bu görevi yapmaktan onur duyuyorum. Kızlarımı sürekli bu şekilde yetiştirmeye dikkat ettim. Toplumu yönlendiren kişiler kesinlikle bayandır, annelerdir. Sendikacılık görevimi, dernekler müdürlüğü ve hukuk işleri müdürlüğü ile annelik görevlerini yaparken hiç yorulmuyorum. Aksine kendimle gurur duyuyorum. Çünkü daha iyi şeyleri başarabileceğimize, daha iyi şeyleri başaranların bayan olduğuna inanıyorum."

Kadınların zayıf ve her şeyi kabul etmesine karşı olduğunu ifade eden Kılıç, "Ama güçsüz, her şeyi kabullenen zayıf karakterli bayanları sevmiyorum, istemiyorum. Sadece özgüvenlerini toparlayarak adım atması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden herkesin güçlenmesi ve ayağa kalkması lazım. Güçlü bir ülke için kadınların çok önemli olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmenin heyecanı içerisinde olduğunun altını çizen Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımızla birebir görüşme görevi Muş adına bana verildiği için çok mutluyum, onur duydum. Görüşeceğim tabi ki, Muş'taki ortamı Sayın Cumhurbaşkanımıza güzel bir şekilde yansıtmak istiyorum. Bizim Muş'ta, doğuda ne kadar güçlü bayanların olduğunu göstermek istiyorum. Bu anlamda tüm Muşlu bayanları temsilen gittiğime inanıyorum ve gurur duyuyorum, teşekkür ediyorum bu görevi bana uygun gördükleri için."

Doğuda Hayata Tutunan Kadınlar

Doğuda Hayata Tutunan Kadınlar

Doğuda Hayata Tutunan Kadınlar

Doğuda Hayata Tutunan Kadınlar

Doğuda Hayata Tutunan Kadınlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim