• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Doğu Ve Güneydoğu Kara Teslim

Doğu Ve Güneydoğu Kara Teslim
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Doğu ve Güneydoğu'da hayatı durma noktasına getirdi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Doğu ve Güneydoğu'da hayatı durma noktasına getirdi. Bölgedeki kent merkezlerinde ciddi sıkıntılar yaşanırken, 9 ilde 4 bin 430 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. İllerdeki belediye, il özel idare ve karayolları ekipleri, yolları açabilmek için seferberlik başlattı.

Türkiye genelinde soğuk ve kar yağışlı hava hayatı olumsuz etkilerken, Doğu ve Güneydoğu'da yaşam felç oldu. Bölgedeki bazı kentlerde 3, bazılarında ise 2 gündür kar yağışı devam ederken, bu durum özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşları olumsuz yönde etkiledi. Bölgedeki 9 ilde 4 bin 430 köy ve mezra yolu ulaşıma kapanırken, vatandaşlar köylerinde mahsur kaldı. Yolların açılması için seferberlik başlatıldı.

BATMAN

Batman'da iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle merkez başta olmak üzere Sason, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Beşiri ilçelerindeki toplam 1180 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Batman İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, iki gündür çalışmalarını sürdürüyor. Kapalı köy ve mezra yollarının açılması için 117 personel 16 ekip ile çalışma yapılıyor.

SİİRT

Siirt'te de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile Pervari, Şirvan, Baykan, Kurtalan, Eruh ve Tillo ilçelerine bağlı 220 köye ulaşım sağlanamıyor. Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, "Dün itibariyle başladığımız karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürmemize rağmen aşırı kar yağışı nedeniyle açtığımız yollar yeniden kapanıyor. Şuan itibariyle 3 kamyon, 5 greyder, 3 dozer, 6 beke greyder, 3 bıçaklı kamyonla ile karla mücadele çalışmaları yürütülüyor" dedi.

Öte yandan, Eruh-Şırnak karayolu Breni mevkiinde yolun kapanması nedeniyle birçok araç geri dönmek zorunda kaldı.

BİNGÖL

Bingöl'de hafta başından itibaren başlayan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimi aşarken, 40'ı merkeze bağlı olmak üzere 140 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, 9 ayrı noktada şantiye kurarak, 18 greyder, 8 paletli dozer, 9 yükleyici kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme, 5 CSP iş makinası ve yaklaşık 120 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

HAKKARİ

Kar kalındığının 40 santimetreye kadar ulaştığı ve kent merkezinde ulaşımın güçlükçe sağlandığı Hakkari'de, olumsuz hava şartları nedeniyle birçok esnaf kepenk açmadı. Hakkari Valiliği, il genelinde bulunan 136 köy ve 374 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, yolların yeniden açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

VAN

Van'da hayatı etkisi alan kar yağışı nedeniyle hem belediye hem de İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürürken, Van-Doğubayazıt karayolu trafiğe kapandı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Bahçesaray'da 68, Başkale'de 132, Çaldıran'da 103, Çatak'ta 133, Edremit'te 15, Erciş'te 131, Gevaş'ta 34, Gürpınar'da 145, İpekyolu'nda 35, Muradiye'de 59, Özalp'ta 21, Saray'da 30 ve Tuşba'da 70 olmak üzere toplam 976 mahalle ve mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

BİTLİS, MUŞ, MARDİN, ŞIRNAK

Öte yandan Bitlis'te 324 köy ve 650 mezra, Muş'ta 365, Mardin'de 40 ve Şırnak'ta 45 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, ekiplerin yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim