• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Doğan, “Uyuşturucu İle Mücadele Milli Bir Görevdir”

Doğan, “Uyuşturucu İle Mücadele Milli Bir Görevdir”
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, uyuşturucu ile mücadelenin milli bir görev olduğunu söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, uyuşturucu ile mücadelenin milli bir görev olduğunu söyledi.

Sesimi Duyan Yok Mu Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Akbulut, dernek yöneticileri Oral Hasırcı ve Gökmen Göbekçioğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı makamında ziyaret etti. Gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak adına yapılacak her tülü çalışmaya destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Doğan, kendisinin gündeme getirdiği İzmit'te Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) kurulması konusuna da dikkat çekti.

Doğan, "Uyuşturucu milli bir olaydır, uyuşturucu ile mücadele milli bir görevdir. Bu konuda herkese görev düşüyor. Uyuşturucu ile topyekün mücadele etmeliyiz. Bugün bütün dünya bağımlılık yapıcı maddelerle boğuşuyor. Tabi ki uyuşturucu büyük bir rantın olduğu bir yer. Özellikle gençleri bir kez bağımlı hale getirdiniz mi bir ömür boyu o gençleri bağımlı hale getirmiş oluyorsunuz. Böylelikle uyuşturucuya yakalanan gencin hem psikolojisi, hem sağlığı hem gelecekle ilgili verimliliği elden gidiyor" dedi.

Türkiye'de uyuşturucu konusunda ciddi bir mücadele verildiğini ifade eden Başkan Doğan, "Kocaeli ve İzmit'te de bu konuda ciddi çalışmalar var. İzmit Belediyesi olarak gençlerimizin ruh sağlığı, beden sağlığı ve gelişimleri için hiçbir şeyi esirgemiyoruz. Gençleri madde bağımlılıklarından uzak tutmak için, gençlerimize yönelik aktivite alanları, spor alanları, kültürel alanlar yapıyoruz. Derneğimizin, bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili projelerine destek olacağız. Elimizden geldiğince çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bu konuda anne babalara da büyük görev düşmektedir" diye konuştu.

Kocaeli'de AMATEM eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getiren Doğan, "Bu konuyla ilgili KOÜ rektör, dekan ve başhekimi ile görüşmeler yaptık. Ziyaretlerimde AMATEM'in eksikliğini dile getirip, Belediye olarak ne istiyorsanız ben hazırım dedim. Hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Samimiyetle yapılan bu çalışmalar hedefine ulaşacaktır. Uyuşturucuya karşı kararlılıkla ve topyekün bir mücadele olursa başarılı olunur" şeklinde konuştu.

Sesimi Duyan Yok Mu Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Akbulut da, "Başkanıma çok teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin bu kötü yoldan kurtulması için birlikte mücadele edeceğiz. Hiçbir insan bağımlı olarak doğmuyor. Çevresinden ya da büyüdüğü ortamdan kaynaklı olarak madde bağımlısı olabiliyor. Gençlerimizin tümünü madde bağımlılığından kurtarmak için çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim