• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Doğa Okulları Öğrencileri Ve Nestlé Waters Türkiye, Dünya Su Gününü Kutladı

Doğa Okulları Öğrencileri Ve Nestlé Waters Türkiye, Dünya Su Gününü Kutladı
Yaşamımız için önemli doğal kaynak olan suyun önemini vurgulamak için her yıl 22 Mart'ta kutlanan Dünya Su Günü, Doğa Okulları ve Nestlé Waters Türkiye...

Yaşamımız için önemli doğal kaynak olan suyun önemini vurgulamak için her yıl 22 Mart'ta kutlanan Dünya Su Günü, Doğa Okulları ve Nestlé Waters Türkiye işbirliği ile kutlandı. Doğa Okulları Beykoz Kampusünde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler suyun yaşam için önemini vurgulayan gösteriler yaptı, atölye çalışmalarına katıldı.

Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çevre konusunu eğitim felsefesinin bir parçası olarak gören ve 22 Mart Dünya Su Gününü her yıl düzenli olarak kutlayan Doğa Okulları, bu yıl Nestlé Waters Türkiye ve TEGV öğrencilerinin de katılımı ile çeşitli program ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Suyu Korumak Genç Neslin Elinde

Program açılışında konuşan Doğa Okulları Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zakir Tuncay, dünya nüfusu hızla artarken yaşamsal önemdeki su kaynaklarının ise hızla azaldığını söyledi. Bu amaçla su bilinci oluşturmanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Tuncay, "Biz Doğa Okulları olarak, işte tam da bu nedenle çevre bilinci ve duyarlılığı yüksek nesil yetiştirmenin hayati önemde olduğuna inanıyoruz. Çok mutluyuz ki, MEB'in müfredatına ek olarak, sadece Dünya Su Gününde değil, Karbon Ayak izi, Dünya saati, Sokak hayvanları ve nesli tükenen hayvanlar, ağaçlandırma gibi çeşitli konularda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle 14 yıldır bu duyarlılığa fazlasıyla sahip 10 binlerce genç yetiştirdik. Doğa Okulları öğrencileri, bilgiyi sadece okul sıralarında değil yaşayarak, deneyimleyerek öğreniyor. İçinde yaşadığı dünyaya ve çevreye duyarlı, farkındalığı yüksek, mutlu bir Doğa nesli yetiştirmek her zaman temel önceliğimiz olmaya devam edecek" diye konuştu.

Doğa Okulları olarak, en önemli doğal kaynaklardan biri olan suya sahip çıkan nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Tuncay, şunları söyledi: "22 Mart Dünya Su Günü, okulumuzun kuruluşundan bu yana 14 yıldır, tüm kampüslerimizde büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bu etkinliklerle öğrenciler su ile ilgili farkındalıklarını bir kez daha ortaya koyuyor. Bugün bir arada olmak bizim için ayrı bir heyecan. Çünkü yarının emanetçileriyle buradayız ve çok önemli bir konuyu paylaşıyoruz. Suyu korumak siz genç neslin ellerinde.'

"Su Tutkusunu Gelecek Nesillere Aktarmaya" devam ediyor

Nestlé Waters Türkiye Pazarlama Direktörü Tolga Unvan ise "Gönüllü çalışan eğitmenlerimiz tarafından suyun önemi hakkında eğitimlerin verildiği WET Projesi, şirketimizin en önem verdiği projeler arasında" diye konuştu. Ünvan, geçen yıl 35 gönüllü eğitmenimizle 1000 çocuğa Dünya Su Günü ile ilgili eğitim verdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl 65 gönüllü eğitmenimiz, 1100 çocuğa suyun insan yaşamı üzerindeki etkisi, ekolojik denge için önemi ve su kaynaklarının korunmasına yönelik eğitim veriyor. Nestlé Waters Türkiye olarak bu konuda farkındalığı arttırmak için önemli yatırım ve ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Suyun dünyamız ve insanlık için önemini anlatmak, siz sevgili eğitmenler ve öğrenciler aracılığıyla bu önemli bilgileri olabildiğince fazla kişiye ulaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.

Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen ise, su kaynaklarını korumanın önemini çocuklara örneklerle anlatarak "Su, yaşam için aldığımız nefesten sonra en önemi şey" dedi. Ercümen, kalp ve beynin yüzde 75'inin sudan oluştuğunu, vücudun hayati fonksiyonlarını sürdürebilmesi için suyun kaçınılmaz olduğunu anlattı.

Öğrenciler adına konuşan Beykoz Kampüsü İlkokul Meclis Başkanı Nehir Bülbül de, insanların suyu tasarruflu kullanmadığını, bu nedenle su kaynaklarının hızla tükendiğini dile getirerek, su tasarrufu sağlamak için öğrenci arkadaşlarına önerilerde bulundu.

22 Mart Dünya Su Günü programı kapsamında Dünya Su Günü Afiş Yarışmasının kazananları da ödüllendirildi. Birinci olan Doğa Okulları Beykent Kampüsünden Doruk Ceylan ve Mehmet Güneysulu, ikinci olan Halkalı Bilim Kampüsünden Toprak Demir Ekinci ve üçüncü olan Damla Kurtuldu ödüllerini heyecan içinde aldı.

Programda, su kaynaklarını korumanın önemine dikkat çeken "Su Dansı" yapan öğrenciler ve su temalı şarkılar seslendiren Su Korosu coşkuyla alkışlandı. Programın ardından öğrenciler su temalı çeşitli atölye çalışmalarına katıldı.

Yedikule'de "Su Zirvesi" yapıldı

Dünya Su Günü kapsamında Yedikule'de de "Su Zirvesi" gerçekleştirildi. Doğa Okulları, Nestlé Waters Türkiye, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen Su Zirvesi, YTÜ İstanbul Tarihi Yarımada Araştırma ve Uygulama Merkezinde yapıldı.

Doğa Okulları kampüslerinden 220 öğrenci ile üniversitelerden 60 öğrencinin katıldığı zirvede, öğrenciler; "Doğa ve Su', "Karbon Ayak İzi', "Suyun DNA'sı', "Suyun Döngüsü" adlarıyla çalışma gurupları oluşturdu. Öğrencilere çalışmalarında İstanbul Aydın Üniversitesi Dekan Yardımcısı, Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yıldız Aksoy, YTÜ İstanbul Tarihi Yarımada Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazlı Ferah Akıncı, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Tülay Erbesler, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Su ve Kadın Platformu Dernek Başkanı Prof. Dr. Hilal Gonca Coşkun ile Doğa Okulları öğretmenleri rehberlik etti.

Tohum ve Çiçek Dikme Atölyesi ve Suya Resimler Canlı Performans Atölyesi gibi çalışmalara katılan öğrenciler, çalışmalarını tamamladıktan sonra sunumlarını yaptı. Zirveye katılan tüm öğrencilere günün sonunda birer Dünya Su Günü diploması sunuldu.

Doğa Okulları Öğrencileri Ve Nestlé Waters Türkiye, Dünya Su Gününü Kutladı

Doğa Okulları Öğrencileri Ve Nestlé Waters Türkiye, Dünya Su Gününü Kutladı

Doğa Okulları Öğrencileri Ve Nestlé Waters Türkiye, Dünya Su Gününü Kutladı

Doğa Okulları Öğrencileri Ve Nestlé Waters Türkiye, Dünya Su Gününü Kutladı

Doğa Okulları Öğrencileri Ve Nestlé Waters Türkiye, Dünya Su Gününü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim