• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Diyabet Hastalarına Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden Deve Sütü Müjdesi

Diyabet Hastalarına Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden Deve Sütü Müjdesi
Ahmet Yesevi Üniversitesi Sağlık Bilimleri İlmi Araştırmalar Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen proje çerçevesinde yapılan araştırmalarda, deve...

Ahmet Yesevi Üniversitesi Sağlık Bilimleri İlmi Araştırmalar Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen proje çerçevesinde yapılan araştırmalarda, deve sütü ile devenin yediği çeşitli dikenler ve otların birleşimiyle ortaya çıkarılan karışımın diyabet hastalarının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve pankreasta oluşan insülin üretimini önlediği saptandı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Sağlık Bilimleri İlmi Araştırmalar Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen ve Kazakistan Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından da desteklenen proje çerçevesinde yapılan araştırmalarla deve sütü ile devenin yediği çeşitli dikenler ve otların birleşimiyle ortaya çıkarılan karışımın diyabet hastalarının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve pankreasta oluşan insülin üretimini önlediği saptandı. Konuyla ilgili bir de seminer gerçekleştiren Sağlık Bilimleri İlmi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İhlas Süyindik Moldaliyev ile Prof. Dr. Valihan Jumabayev, deve sütünün belirli aşamalardan geçirilmesinden sonra yine deve sütünden yapılan mayayla mayalanıp ortaya çıkarılan şubatın (işlemden geçirilmiş deve sütü) içerisinde bol miktarda C, B ve E vitaminlerinin görüldüğünü belirtti. Deve sütünün 101-102 santigrat derecede kaynatılması ile içinde bulunan zararlı mikroorganizmaların da öldürüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Moldaliyev ile Prof. Dr. Jumabayev, değişik otlar ve dikenleri toz haline getirerek diyabeti önleyici maddeye ulaştıklarını söyledi. Önce hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen başarılı denemelerden sonra hastalarda da 10 günlük tedaviyle kan şekerini düzenlediklerini ve şeker oranında yüzde 25 azalma kaydettiklerini dile getiren Prof. Dr. Moldaliyev ve Jumabayev, hastaların yaşam kalitesinde de artış olduğunu belirttiler. Deve sütünün ömrü uzattığını da söyleyen Prof. Dr. Moldaliyev ve Jumabayev, çalışmalarını deve sütünden üretilen ilaç yapımı ve seri üretim üzerinde yoğunlaştırdıklarını sözlerine eklediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim