• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Divapan’a  Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü

Divapan’a  Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü
Kombassan'ın orman ürünleri sektöründeki öncü ve lider kuruluşu Divapan Entegre, enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı birincilik...

Kombassan'ın orman ürünleri sektöründeki öncü ve lider kuruluşu Divapan Entegre, enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı birincilik ödülüne layık görüldü. Ödül 7'inci Enerji Verimliliği Forumu'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin'e verildi.

Orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Düzce'nin önemli firması Divapan Entegre, Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması kapsamında birincilik ödülü aldı. Enerji verimliliği konusunda yaptığı çevreci çalışmalar nedeniyle ödüle layık görülen Divapan, enerji yoğunluğunu en çok azaltan işletme oldu. Divapan, son üç yılda enerji tüketimini ortalama yüzde 34,8 azaltarak enerjinin verimli kullanılması noktasında örnek bir çalışmaya imza attı. 2015 yılında düzenlenen yarışmaya katılan ve dereceye giren endüstriyel işletmelerin üst düzey temsilcileri ödüllerini WOW Otel'de düzenlen 7'inci Enerji Verimliliği Forumu'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak'tan aldı.

"BU ÖDÜLÜ ALMAMIZ MOTİVASYON VE ENERJİ KAYNAĞI OLDU"

Enerjiyi verimli kullanmanın gelecek nesillere bırakılacak doğal mirasa önemli katkılar sağlayacağını belirten Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin, "Öncelikle ülkemizin gelişen sanayisi ile beraber artan enerji ihtiyacının düşürülmesi noktasında daha az enerji yoğunluğu kullanım noktasında birinci geldik Sektörde. Böyle bir ödül aldığımız için hem bir motivasyon enerji kaynağı oldu . Ülkemiz biliyorsunuz dışa bağımlı bir ülke yüzde 75 enerjisini dışarıdan lan bir ülke dolayısıyla bu anlamda ödül almamız bize büyük bir gurur verdi. Nice ödülleri hep beraber alacağımıza inanıyorum. Bu ödülü almamızda projeyi yapmamızda bize destek olan Kombassan Holding Yönetim kurulu Başkanı Haşim Şahin'e, yönetim kurulu üyelerine ve tüm ekibime canı gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BAKANLIĞIMIZIN BU KONUDAKİ HASSASİYETİ BİZİ MUTLU ETTİ"

Çevreci bir anlayışla çalışmaların ve projelerin devam edeceğini ifade eden Zengin, "Biz daha çok aynı performansı daha az enerji ile ve daha fazla performans sağlamak amacıyla çalışmalar yaptık. Bizim amacımız dışa giden 200 derece sıcaklıktaki kazanlarımızın dışa giden ısısını tekrar kullanma şansımız oldu. Ciddi bir verimlilik artışı oldu bizim için. Bu verimliliği bizim hem ülkemizin enerji ihtiyacının kulanım noktasında azaltılması hem ciddi katkısı oldu bir yandan da bizde kar noktasında katkısı oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha nice projelerde görüşmek üzere. Bu bizim için iyi bir motivasyon oldu. Bakanlığımızın da bu konuda gösterdiği hassasiyet bizi mutlu etti" şeklinde konuştu.

Divapan’a  Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü

Divapan’a  Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü

Divapan’a  Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü

Divapan’a  Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü

Divapan’a  Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim