• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Dış İşlerini dış istihbarat dinleyip sızdırmış!

Dış İşlerini dış istihbarat dinleyip sızdırmış!
Başbakan Erdoğan'ın daha önce cemaatin yaptığını söylediği Dışişlerindeki sızdırma olayını Dış İstihbaratın gerçekleştirdiği ileri sürüldü.


Gazeteci Yazar Ceyda Karan, Ankara'da gazetecilere bilgi veren üst düzey bir yetkilinin Suriye'yle ilgili açıklamalarının detaylarını canlı yayında anlattı
 
Ankara'da bugün üst düzey bir yetkili Suriye'de Türkiye'nin sarin gazı kullandığına ilişkin iddialarla ilgili yaklaşık 10 gazeteciye önemli açıklamalarda bulundu. Chatham House kuralları (açıklama yapan kişinin isminin ve görevinin belirtilmediği açıklamalar) çerçevesinde  Ankara'da 10 gazeteciye özel brifing verildi. O gazeteciler arasında gazeteci Ceyda Karan da vardı.
 
Can Dündar'ın sunduğu Canlı Gaste programında görüşmenin detaylarını aktaran Ceyda Karan, Ankara'da üst düzey bir yetkilinin verdiği brifingin Suriye'deki sarin gazlı saldırısıyla ilgili ve Dışişleri'nde yapılan toplantının ses kaydının internete sızmasıyla ilgili olduğunu söyledi. 
 
Ceyda Karan, toplantıyla ilgili şu bilgileri verdi:
 
TÜRKİYE SARIN GAZI İDDİALARIYLA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR
 
Türkiye bunu propoganda ve algı oluşturma çabası olarak görüyor. Batı çephesindeki medyada IŞİD ve El Nusra ile ilişkili gibi gösteriliyor. Türkiye burada IŞİD'le mücadele konusunda Batılı ile ittifak halinde. 
 
Ankara'daki yetkililer bu konunun uluslararası mahkemelere gideceğini düşünmüyor. Türkiye'den Suriye'ye yoğun bir hareketlilik olduğu tapelerdeki 2000 TIR konuları var. Doğu Akdeniz'de radikal unsurların güçlü olduğu bir yapıya Türkiye de Batı da izin vermez. 
 
DIŞİŞLERİ'NDEKİ DİNLEME 59 DAKİKALIK GÖRÜŞMENİN 13 DAKİKASI
 
13 Mart tapesi çok önemli. Algıyı pekiştirici bir unsur. 59 dakikalık bir görüşmenin kesilip biçilip verilen bir kısım var. Bu da 13 dakikalık bir kısım. Türkiye Suriye ile savaş halinde değil, Suleyman Şah Türbesi'nin korunması noktasında IŞİD'e karşı bir savaş verildiği kaydediliyor. 
 
DIŞİŞLERİ'Nİ DIŞ İSTİHBARAT DİNLEDİ
 
Dış istihbarat olduğunu söylüyorlar. Benim kendi tahminim var ama bunu söyleyemem. Daha önce Başbakan cemaati hedef gösterirken şimdi dış istihbarat konusunda bir ağırlık var. Hatta Fehmi Koru bu noktada Amerika'yı adres göstermişti. Ama Ankara'daki üst düzey yetkili isim vermekten özellikle kaçındı.
 
Dinleme olayının ardından medyada yer alan haberlerde dinlemeyi İran istihbaratının yaptığı ileri sürülmüş ve toplantıya katılan MİT Müsteşarı Fidan ile ilgili de bazı iddialar ortaya atılmıştı.  

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim