• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Diren Dede'nin cenazesi toprağa verildi

Diren Dede'nin cenazesi toprağa verildi
ABD'de evinin garajında vurularak öldürülen 17 yaşındaki Türk öğrenci Diren Dede'nin cenazesi, Bodrum'da toprağa verildi.

Almanya'nın Hamburg kentinden Türk Hava Yolları'na ait uçakla sabaha karşı İzmir'e getirilen Diren Dede'nin cenazesi, kara yoluyla Gündoğan Mahallesi'ndeki evine götürüldü. 

Tabutuna Türk ve Alman bayrakları sarılan Diren Dede'ye evinde düzenlenen tören sırasında anne Gülçin Dede, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Evdeki törenin ardından Dede'nin cenazesi Gündoğan Merkez Camii'ne götürüldü. 

Dede'nin cenazesi öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Gündoğan Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi. Dede'yi görmek isteyen annesi ve arkadaşları toprağa verilmeden önce kefeni açtırdı. 

Cenaze namazı öncesi Dede ile tanışmasını anlatan Alman Uyruklu arkadaşı Leo Ekbiad, Dede'nin kendisine güreşmeyi öğrettiğini söyledi.

Dede'nin kendisine Türk kültürüyle ilgili önemli mesajlar verdiğini ifade eden Ekbiad, "O ruhu temiz olan bir arkadaşımdı. Onu kaybedince sanki kardeşimi, kuzenimi kaybettim. Diren Dede şu an cennetten bize bakıyor. Artık onun anılarıyla yaşayacağız" dedi. 

Diren Dede'nin babası Celal Dede de Ekbiad'ın konuşması sırasında kimi zaman duygulanarak gözyaşı döktü, kimi zaman da anlatılan hatıralara tebessüm etti. 

Baba Dede, oğlunun arkadaşlarında güzel bir izlenim bıraktığını belirterek, bundan sonra oğlunun hatıralarıyla yaşayacaklarını kaydetti. 

Öte yandan Diren Dede'nin evinin önündeki duvara "Hamburg seni unutmayacak Diren" adlı afiş asıldığı görüldü.

Cenaze törenine Dede'nin babası Celal Dede, annesi Gülçin Dede, kardeşleri Başak ve Esra Dede ile yakınları katıldı. 

Almanya'dan eğitim için 10 aylığına ABD’ye giden Diren Dede, bir hafta önce ABD’nin Montana eyaletinin Missoula kentinde bir garajda tüfekle öldürülmüştü. Ev sahibi Markus Kaarma'nın, 11. sınıfa giden Dede’yi hırsız sanarak vurduğu iddia edilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim