• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Dilek Doğan davasında arbede

Dilek Doğan davasında arbede
Sarıyer'de evlerindeki arama sırasında Dilek Doğan'ın polisin silahından çıkan kurşunla ölümüne ilişkin davada arbede çıktı.

Sarıyer'de evlerindeki arama sırasında Dilek Doğan'ın polisin silahından çıkan kurşunla ölümüne ilişkin davada arbede çıktı. Mahkemenin kapalılık kararı üzerine salondan çıkmayan izleyicilere müdahale edildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık polis memuru Y.M. katılmadı. Doğan ailesi fertleri avukatları ve izleyiciler salonda hazır bulundu.

Duruşmada tanık ifadelerinin ardından Doğan ailesinin avukatları görüntüler eşliğinde olayın nasıl gerçekleştiğini anlatmaya başladı. Bu sırada Dilek Doğan'ın ağabeyi Mazlum Doğan slogan atmaya başladı. Mahkeme başkanının uyarısına rağmen slogan devam edince duruşmaya ara verildi. Bazı avukatlar ve izleyiciler Mazlum Doğan'ı sakinleştirmeye çalıştı. Güvenlik görevlileri ve polisler de müdahale etmek istedi. Bu duruma sinirlenen Doğan bu kez heyete yönelik, "Sizden adalet beklemiyoruz. Adaleti ben sağlamayacağım. Hepsini öldüreceğim, sizi de öldüreceğim. Yıkacağım burayı." şeklinde bağırdı.

Avukatlar ve bazı izleyiciler Doğan'ı dışarı çıkardı. Doğan'ın tepkisi koridorda da devam ederken izleyicilerden bazıları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Güvenlik görevlilerine saldıran kişiler etkisiz hale getirildi. Arbede nedeniyle iki güvenlik görevlisi hafif yaralanırken duruşma salonunun kapısı da hasar gördü ve yerinden söküldü.

Tekrar başlayan duruşmada mahkeme, davanın kapalı görülmesini kararlaştırdı. Mahkeme başkanı, Mazlum Doğan'ın tehdit içerikli ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulunulmasına da hükmetti. Heyet duruşmaya öğle arası verdi.

Heyet, avukatlar ve izleyicilerin çoğu salondan ayrıldı. Ancak bir grup salonu terk etmedi. Güvenlik görevlileri ve polisin uyarılarına rağmen salondan ayrılmayan grup slogan atmaya başladı. Bunun üzerine polis müdahalede bulundu. Eylemciler kelepçelenerek salondan çıkarıldı.

Duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Cihan

Dilek Doğan davasında arbede

Dilek Doğan davasında arbede

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim