• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Didim’de Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi

Didim’de Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi
Didim Belediyesi'nce Yeni mahalle kavşağına konulan at üzerindeki dev Atatürk Heykeli ile Aytepe'ye konulan 60 metrelik Türk Bayrağının açılışı düzenlenen...

Didim Belediyesi'nce Yeni mahalle kavşağına konulan at üzerindeki dev Atatürk Heykeli ile Aytepe'ye konulan 60 metrelik Türk Bayrağının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Didim Belediyesince yaptırılan ve Yeni Mahalle kavşağına konulan Ulu Önder Atatürk'ün at üzerindeki yeni heykeli düzenlenen törenle açıldı. 30 Aralık Çarşamba günü saat 14:00'deki açılışa Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Oda Başkanları, CHP ve AK Parti belediye meclis üyeleri, belediye personeli ile vatandaşlar katıldı.

"ATATÜRK OLDUĞU ZAMAN İŞİN EN İYİ YAPILMALI"

Açılış öncesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi bandosu mini bir konser verdi. Açılışta konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay kendisi için bu açılışının çok anlamlı olduğunu ifade ederek "2 yıla yakın görev yapıyoruz birçok açılış yaptık; bu kadar anlamlı bir açılışı ilk kez yapıyoruz bu nedenle çok heyecanlıyım. İşin içerisinde Atatürk olduğu zaman işin en iyi yapılması gerektiğini düşünüyorum. Her Türk ferdine düşen bir görevdir bu; görevimiz ne olursa olsun en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz. Burada daha evvel bir Atatürk heykeli vardı. O günkü şartlar altında o şekilde konmuştu fakat halkımızdan epey bir talep geldi bunun değişmesi üzerine, biz de bunu değiştirdik. Lütfen hiç kimse yanlış anlamasın. Hiç kimse bundan incinmesin. Değişmesi gerekiyordu değişti konu bu kadar basittir." dedi.

"TÜM İNSANLIĞA ARMAĞAN OLSUN"

Atatürk heykelinin tüm insanlığa armağan eden Başkan Atabay "Heykelle biz Atatürk'e olan borcumuzu ödeyemeyiz ama çocuğumuza bir şeyin en iyisini yapmaya çalışıyorsak, konu Atatürk olunca en iyisini yapmak bizim görevimizdir. Özellikle bugün ülkemizdeki savaş şartları içerisinde bırakın ülke birliğini ve beraberliğini bölge birliğini Dünya birliğine son derece muhtaç günler geçiriyoruz. İşte bundan yıllar evvel Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Yurtta sulh cihanda sulh" derken bugünleri kastetmiştir. Ulu Önder'in ne kadar büyük bir lider olduğunu bugün o'nun söylediği sözden karşılığını bulduğu zaman çok daha iyi görüyoruz ve anlıyoruz. Umarım ki bunu anlamayanlar da anlamaya çalışırlar kendilerini zorlarlar; bu söylediklerim tüm Dünya için geçerlidir. Bu gün bu heykel için toplandık. Bunu tüm insanlığa armağan ediyorum." dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise konuşmasında "Burada daha önce Atatürk'ün heykeli vardı, onun yerine yenisi konuldu; eminim çok güzel oldu; ben de ilk kez göreceğim. Güzel olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra Aytepe'de 60 metrelik Türk Bayrağını göndere çekeceğiz. Hepimizi hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Açılışta son olarak Heykeli yapan heykeltraş Eray Okkan ise heykelin hayırlı olmasını dilerken barış ve huzur dolu günler yaşanması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından İlçe protokolü tarafından açılış kurdelası kesildi ve heykelin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında İlçe protokolü vatandaşlarla birlikte heykel önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

"DEV TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ"

Atatürk heykelinin açılışının ardından Didim Belediyesince Çamlık Mahallesi Aytepe Mevkiine konulan 60 metre boyundaki direğe asılı Türk Bayrağı göndere çekildi. Törene İlçe protokolünün yanı sıra vatandaşlarda katıldı. Açılış öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Açılışı kurdelasını kesen Kaymakam İskender Yönden hayırlı olmasını dilerken "Gurur duyuyoruz; Allah gönderden indirmesin bu bayrağı" diyerek kurdelayı kesti. Ardından Türk bayrağı göndere çekildi. Açılışın ardından halka lokma hayrında bulunuldu.

Didim’de Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi

Didim’de Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi

Didim’de Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi

Didim’de Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi

Didim’de Dev Türk Bayrağı Göndere Çekildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim