• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Didim’de Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Didim’de Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı
Didim Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında Didim Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporu oylandı.

Didim Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında Didim Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporu oylandı.

Belediye Meclis toplantısına CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, MHP İlçe Başkanı Levent İlter ile çok sayıda vatandaş ve partililer takip etti. Meclis toplantısı öncesinden AKP ve MHP'li meclis üyeleri grup yerine ikişerli gruplar şeklinde yan yana oturarak toplantıya katıldı. Meclis toplantısına DSP'li Mustafa Kıray mazeret göstererek katılmadı. Toplantı öncesinde meclis verilen yazılı önergede Bisiklet yollarının plan notların işlenmesi konusu ele alındı ve oy birliğiyle gündeme 15. Madde olarak kabul edildi.

Gündemin ilk maddesinden 2015 yılı faaliyet raporu ele alındı. Yasa gereği Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, yerini Meclis başkan vekili Erdal Baylan'a bıraktı. Faaliyet raporuyla ilgili olarak gruplara söz verildi. İlk olarak AK Parti grubu adına Meclis Üyesi Seda Sarıbaş konuştu. Sarıbaş faaliyety raporlarındaki sayıların ve verilerin yetersiz olduğunu, belediyenin borçlarıyla ilgili bilgilerin olmadığını belirterek Orman kampıyla ilgili gelirlerin raporda yer almadığını dile getirdi.

"MUHALEFETTEN ELEŞTİRİLER"

MHP grubu adına konuşan Aydan Aşık Turgut ise belediyenin şeffaf olmadığını ileri sürerek belediyenin borçları konusunda net bilgi sahibi olamadıklarını söyledi. Aşık bir çok konuyla ilgili eleştiriler sunup, kamu zararı olduğunu iddiasında bulunup belediyenin sınıfta kaldığını ifade etti.

"EN İYİ HİZMET EDEN BELEDİYE DİDİM BELEDİYESİDİR"

İddialarla ilgili konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise belediye olarak her zaman şeffaf olduklarını, demagoji yapılmaması gerektiğini söyledi. Borç artışının olabileceğini belirten Atabay "Tabii çalışınca borçlar artar, bugün tüm belediyelerin borçlar vardır ama Büyükşehir yasasından sonra belediyemizin çalışmaları ortada; herkes elini vicdanına koysun." dedi. Belediye gelirlerinin %70 oranında düştüğünü kaydeden Başkan Atabay "Büyükşehir yasasının geçtiği ilçeler içerisinde iddia ediyorum en iyi hizmet eden belediye Didim Belediyesidir. Orman kampı içinde iddialar var; biz Didimlilerin en iyi şekilde eğlenmeleri gezmeleri ve güven içerisinde hoş vakit geçirmeleri için orayı Didim'e kazandırdık. Orayla ilgili projemiz bakanlıktan tasdiklenmedi. Şu an zarar yok ama varsın etsin orada insana saygı var, güvenlik var temizlik var." dedi. Başkan Atabay konuşmasında Belediye bünyesinden yaptıkları hizmetleri anlatarak Didim'i en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP'li meclis üyelerinin 13 oyuna karşılık AKP ve MHP'nin 12 oyuna rağmen faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde Başkan Atabay yeniden meclisi yönetirken ikinci maddede yer alan Denetim komisyonu raporu okundu ve oylandı. Gündemin üçüncü maddesinde ise Meclis 1. ve 2. Meclis başkan vekili seçimi yapıldı. Yapılan oylamada en fazla oyu alan CHP'li Meclis üyesi İbrahim Eray 1. Başkan vekili, Celalettin Erol 2. Başkan vekili seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise 2 asil ve 2 yedek katip üye seçimi yapıldı. Asil katip üyeliklerine CHP'den Sevinç Karataş ile Ahmet Yılmaz seçilirken yedek katip üyeliklerine Vedat Ege ve Sinan Ceyhan seçildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Encümen seçimi yapıldı.

"ENCÜMENDE CHP YİNE FİRE VERDİ"

Yapılan seçimde CHP'den Vedat Ege 13 oy, Sevinç Karataş 12 oy, MHP'den Aydan Aşık Turgut 13 ve AKP'den Ali Bakay 12 oy aldı. Encümen'e CHP'den Vedat Ege MHP'den Aydan Aşık Turgut seçildi.

"KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMLERİ"

Gündemin altıncı maddesinde ise Plan bütçe komisyonu üyeleri seçildi. Buna göre CHP'den Hasan Yavuz, Ercan Atasoy ve Erdal Baylan, MHP'den Onur Çağlar ve AKP'den Seda Sarıbaş oy birliğiyle seçildi. Gündemin yedinci maddesinde İmar Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP'den İbrahim Eray, Sinan Ceyhan ve Ahmet Yılmaz AKP'den Maşallah Subaşı ve MHP'den Nuh Ali Yılmaz oy birliğiyle seçildi. Gündemin sekizinci maddesinde Sağlık Komisyonu seçimi yapıldı. CHP'den İbrahim Eray, Sinan Ceyhan ve Celalettin Erol, MHP'den Salih Yarmacı ve AKP'den Cemal Engil oy birliğiyle seçildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Hukuk Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP'den Vedat Ege, Hasan Yavuz ve Ali Çağlar, MHP'den Ragıp Işıklar ve AKP'den Cemal Engil oy birliğiyle seçildi. Gündemin onuncu maddesinde ise Gençlik, Spor ve Engelliler Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP'den Sinan Ceyhan Ahmet Yılmaz ve Sevinç Karataş, MHP'den Özgür Makasçıoğlu ve AKP'den Ali Bakay oy birliğiyle seçildi. Gündemin on birinci maddesinde ise Derneklere üye olunması konusu ele alındı. Madde üzerine Başkan Atabay'a yetki verilmesi konusu ele alındı. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin on ikinci maddesinde Parka isim verilmesi konusu görüşüldü. Madde imar komisyonuna sevk edildi. Gündemin on üçüncü maddesinde Belediye serasında üretilen bitkilerin ihtiyaç fazlasının satılması için ücret tarifelerinin belirlenmesi konusu ele alındı. Madde plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Gündemin on dördüncü maddesinde Didim ilçesi sınırları içerisinde yaşayan kadınların el emeklerini ekonomik değere dönüşmesi ve markaya kavuşturulması için oluşturulacak proje çalışmalarına Belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündeme on beşinci madde olarak kabul edilen Bisiklet yollarının plan notların işlenmesi konusu İmar komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Bir sonraki meclis oturumunun 8 Nisan Cuma günü saat 15:00'de yapılmasına karar verildi.

Didim’de Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Didim’de Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Didim’de Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Didim’de Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim