• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Dicle Elektrik, Çiftçilerle Buluşuyor

Dicle Elektrik, Çiftçilerle Buluşuyor
Dicle Elektrik Dağıtım, tarımsal sulamada kullanılan elektriği kayıt altına alarak yaz aylarında yaşanan dalgalanma ve buna bağlı kesintileri önleyebilmek...

Dicle Elektrik Dağıtım, tarımsal sulamada kullanılan elektriği kayıt altına alarak yaz aylarında yaşanan dalgalanma ve buna bağlı kesintileri önleyebilmek için yapılan anlaşmanın ardından Ceylanpınar ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi.

Dicle Elektrik Dağıtım, tarımsal sulamada kullanılan elektriği kayıt altına alarak yaz aylarında yaşanan dalgalanma ve buna bağlı kesintileri önleyebilmek için yapılan anlaşmanın ardından Ceylanpınar ilçesine gelerek çiftçiler ile bir araya geldi. Çiftçilerden, 18 Nisan'a kadar sayaçlarını mutlaka taktırmalarını isteyen Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, örnekleri ile israf edilmeden kesintisiz ve kaliteli enerji ile tarımsal faaliyetler yapılabileceğini anlattı.

"ÇİFTÇİNİN MALİYETİ DÜŞECEK"

Tarımsal sulama yapan çok sayıda müşterilerinin bedelini ödemediği için enerjiyi israf boyutunda kullandığını belirten Demirbağ, "İsraf boyutunda enerji kullanıldığından dolayı bölgede enerji kesintileri yaşanıyor. Şanlıurfa'da günlük 9-10 MWh olan elektrik tüketiminin, tarımsal sulamanın başlaması ile 2.5 kat artarak günlük 24-25 MWh'ye yükseldi maalesef. İhtiyaçtan fazla kullanılan elektriğin bedelini şirketimiz, bir gün sonra peşin ödemek zorundadır. Bu durumda şirketimiz finansal anlamda zorluk yaşıyor. Hatlara aşırı yüklenmelerden dolayı voltaj dalgalanmaları meydana geliyor. Bu yüzden dalgıç pompalar yanıyor ve çiftçiye ekstra bir külfet daha çıkıyor. Sayaçların takılması ile birlikte basınçlı su sistemi kurup ve kompanzasyon yapıldığı takdirde, enerji israfı azalacak ve çiftçilerimizin maliyeti de düşecektir. Ayrıca arıza sayısında büyük bir azalma olacaktır" dedi.

"SON GÜN 18 NİSAN PAZARTESİ"

Demirbağ, tarımsal sulama müşterilerine sayaç taktırmaları veya sayaç taktırmak üzere müracaatta bulunmaları için tanıdıkları sürenin 18 Nisan pazartesi günü sone ereceğinin altını çizerken de bu tarihe kadar sayaç taktırmayan veya taktırmak için müracaatta bulunmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriğinin, süresiz olarak kesileceğini ve kimseye taviz verilmeyeceğini söyledi. Çiftçi ve muhtar ile yapılan istişarenin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim