• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

DEÜ’ye 15 Patentli Rektör Adayı

DEÜ’ye 15 Patentli Rektör Adayı
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) en kıdemli öğretim üyelerinden olan ve yaptığı bilimsel çalışmalarla 15 patent sahibi olan Prof.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) en kıdemli öğretim üyelerinden olan ve yaptığı bilimsel çalışmalarla 15 patent sahibi olan Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu, rektörlüğe aday oldu.

Halen Türk Ortopedi Araştırma Konseyi Başkanı, DEÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Biyomekanik ve Kemik Kıkırdak Doku Araştırma Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu, haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde üniversiteyi daha ileri bir noktaya götürebilmek için aday olduğunu açıkladı. Yaklaşık 35 yıldır DEÜ'nün bütün kademelerinde görev alan ve yaptığı birçok bilimsel araştırmalarla üniversitenin ismini uluslararası alana taşıyan Prof. Dr. Havıtçıoğlu, "Yıllara dayanan birikimimle birlikte üniversiteye dinamizm getirmek, yurtiçi ve yurt dışında kampüslere sahip olan uluslararasılaşmış, araştırmada özelleşmiş, en ileri mükemmeliyet merkezlerine sahip olan, patent sayısını artırarak mali kaynaklar üreten, ekonominin gelişmesine katkı sağlayan bir üniversite için rektörlüğe adayım" dedi.

HEDEF MARKA DEĞERİ YÜKSELEN ÜNİVERSİTE

DEÜ'yü sanayiyle işbirliği yapan, öğretim üyelerine de mali kaynaklar oluşturan ve marka değeri yükselen bir üniversite haline dönüştürmek istediklerini vurgulayan Havıtçıoğlu, "Üniversitemizin Türkiye ve dünyada önemli üniversiteler arasına girmesi, eğitim ve hizmetten kaynaklanan gelirin artırılması ve bu gelirin çalışana yansıtılması, teknopark ve teknoloji transfer merkezlerini işlevselleştirmek, BAP, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinin doğru yönetimi ve takibi için göreve adayım" diye konuştu.

PROF. DR. HAVITÇIOĞLU KİMDİR?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini Cumhurbaşkanlığı bursu ile 1980 yılında tamamlayan Havıtçıoğlu, 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ihtisasını gerçekleştirdi. 1993 yılında doçent, 1998 yılında profesör olan ve yurt içi ve yurt dışı bilimsel derneklerde görev alan Havıtçıoğlu'nun bilimsel toplantılarda ve dergilerde sunulmuş 300'ün üzerinde bilimsel yayın ve bildirisi bulunuyor. Halen Türk Ortopedi Araştırma Konseyi Başkanı, DEÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve DEÜ Biyomekanik ve Kemik Kıkırdak Doku Araştırma Merkezi olan Havıtçıoğlu'nun 15 patenti bulunuyor. Havıtçıoğlu'nun "Yaratıcı Düşünce Teknikleri, Araştırma ve Buluş" ile "Yaratıcı Üniversite ve Bilgi Toplumu" başlıklı iki kitabı bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim